Sådan tilslutter du en router til en DSL-linje

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find dit DSL modem. De fleste internetudbydere (ISP'er) installerer kun DSL-modemet på en telefonstik i huset og tillader ikke muligheden for at flytte den til forskellige telefonstik. Derfor vil du installere routeren, uanset hvor DSL-modemet er, snarere end at indstille alt på en anden telefonstik. Hvis du af en eller anden grund skal installere routeren i en anden del af huset, skal du højst sandsynligt kontakte din internetudbyder og få dem til at installere DSL-linjen på en anden telefonstik, du selv vælger.

2.

Afbryd DSL-modemet fra din computer ved først at finde det Ethernet-kabel, der forbinder modemet til computeren. Det ligner en telefonledning, kun den er større og afskærmet. Sørg for, at du ikke ser på telefonledningen, der forbinder DSL-modemet til telefonstikket. Den anden ende skal være tilsluttet en computer eller en anden enhed, der bruges til at surfe på internettet. Afbryd computerens ende af kablet, men lad den anden ende være tilsluttet DSL-modemet.

3.

Slut DSL-modemet til din router ved at slutte dit Ethernet-kabel til du afmonteret fra din computer og sæt den i porten på bagsiden af ​​din router, der er mærket 'WAN', 'Internet' eller det er farvet gul. Sørg for, at du ikke tilslutter Ethernet-kablet til en af ​​de nummererede Ethernet-porte på bagsiden af ​​routeren. Din router er nu forbundet korrekt, og du er fri til at konfigurere routeren til brug som hjemmenetværk.

Tips og advarsler

  • En ny router vil typisk Det virker ikke, før det er konfigureret korrekt, selvom det er fysisk forbundet til din internetforbindelse. Du kan enten køre installations-cd'en, der fulgte med din router, skrive routerens lokale adgangs-IP til en internetbrowser eller kontakte routerens producentens tekniske support for at sikre, at routeren er konfigureret til optimalt hjemmenetværk.
  • Tilslutning af et bredbåndsmodem til en router giver dig mulighed for at opdele din internetforbindelse via hjemmet mellem flere enheder, så din familie kan gå online ved hjælp af f.eks. En computer og et spil system samtidig uden at skulle flytte modemforbindelsen fra computeren til gaming system. Moderne routere er stabile og pålidelige med meget enkle grænseflader. Selv den mindst tech-savvy bruger kan oprette forbindelse til en router og bruge den på deres hjemlige internetforbindelse med lethed.