Sådan tilslutter du en routerboks til en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprettelse af netværket

1.

Vælg en central placering. Især hvis din router er trådløs, skal du installere den på et sted, der ligger inden for rækkevidden af ​​alle andre trådløse enheder.

2.

Slut routerenes elektriske strømkilde, sæt den i en stikkontakt og tænd den ved at trykke på tænd / sluk-knappen.

3.

Tilslut dit internetmodem til routeren. Netværksmodemene forbindes generelt via et Ethernet-kabel; bliver mere udbredt. Hvilket kabel der bruges, sæt det i router jacket 'WAN' 'uplink' eller 'Internet'. Når du har tilsluttet kablet, skal du slukke og tænde routeren igen for at være sikker på, at routeren genkender modemet.

4.

Slut en computer til routeren. Gør dette selv, hvis routeren er en trådløs router. En hardwired kabelforbindelse er en forsikringsforanstaltning under routerinstallationen. Fjern den hardwired computer, hvis du ønsker det, efter installationen er gennemført.

5.

Konfigurer routeren. Gør dette ved at logge på routerproducentens url. Dette er ikke en internetforbindelse i sig selv, men snarere en registrerings- / konfigurationsmetode, der bruges af alle router. Mange routere nås ved enten 'http://192.168.1.1' eller 'http://192.168.0.1'. Kontroller din routeres dokumentation for den præcise adresse for dit mærke og model.

6.

Log ind på routerens startside. Indstil dit brugernavn og din adgangskode. Begge er oprindeligt angivet i routerens dokumentation. Skift disse felter, men ikke før den oprindelige installation er gennemført.

7.

Indtast internetforbindelsesoplysninger, hvis du bruger routeren til webadgang. Husk, at routeren har sin egen identitet, som gør det muligt for flere computere at komme til internettet via denne enkelt kilde. Kontroller hos din internetudbyder (ISP) for den specifikke internetforbindelse, der er nødvendig, hvis du ikke allerede kender den fra en tidligere modemforbindelse.

8.

Kontroller, at internettet Log på et generelt tilgængeligt websted, det vil sige google.com. Hvis forbindelsen er god, skal du tilslutte de andre maskiner på netværket til routeren.

9.

Skift netværksnavnet, hvis du bruger en trådløs router. Da Wi-Fi overføres via radiofrekvenser, kan alle, der har adgang til disse bands, enten 2,4 Ghz eller 5 Ghz, få adgang til dit trådløse netværk. SSID er det sædvanlige standardnetværksnavn, der er angivet af router fabrikanter.

10.

Kontrollér alle computere på dit netværk. Sørg for, at alle computere er genkendt af routeren.

11.

Konfigurer yderligere Wi-Fi-sikkerhed. Aktivér sikkerhedsfunktionerne, dvs. WAP, for at beskytte eksterne udbrud til dit netværk ved at bruge trådløse brugere.

Tips og advarsler

  • Det er en god ide at have en hovedcomputeren er hardwired. Robustheden af ​​en kablet forbindelse sikrer, at der ikke opstår Wi-Fi-afbrydelser.
  • Uanset om det hedder en routerboks eller en router, er det det centrale hub i oprettelsen af ​​et computernetværk. En router har sin egen maskine (MAC) nummer, ligesom hver computer gør det, så det kan være en central forbindelse pege på enten computere og eksterne enheder og / eller computerforbindelse til internettet. Tilslutningerne er ligetil; Det er lidt mere involveret i trådløst netværk, fordi de involverede radiofrekvenser skal kunne nå alle trådløse komponenter.