Kan du bruge et luftkort og være tilsluttet en trådløs router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kombinationskort

Nogle mobilleverandører markedsfører flykort, der kan oprette forbindelse til både Wi-Fi-netværk og trådløst bredbånd. Disse kort tillader ikke brugeren at blive tilsluttet begge typer netværk på samme tid.

Indbygget Wi-Fi

De fleste luftkort forbinder til din bærbare computer via en USB-port eller med et dias -in modul. Hvis din computer har et separat indbygget Wi-Fi-kort, kan dette kort sluttes til et Wi-Fi-netværk, mens dit separate luftkort er forbundet til mobilnetværket.

Brug af to internetkilder

Uden at ændre avancerede indstillinger, er det vanskeligt at være samtidig forbundet med to forskellige internetudbydere og for at få disse forbindelser til at fungere sammen. Det er meget nemmere at have kun en enkelt netværksforbindelse, der giver internetadgang, så computeren ikke bliver forvirret, hvilken forbindelse der skal bruges til en bestemt datastrøm.

Sådan vælger du en enkelt forbindelse

Siden du bruger to samtidige Forbindelser er vanskelige, du skal vælge hvilken forbindelse der skal bruges, hvis du har både et Wi-Fi og et mobilnet inden for rækkevidde. Normalt giver Wi-Fi-netværk hurtigere adgang, selvom nye 4G-teknologier lover hurtigere hastigheder end de fleste offentlige Wi-Fi-netværk giver. Wi-Fi er dog ikke så sikkert, og kan ikke opretholdes på tværs af lange afstande.

Sammendrag

Mens det er muligt at konfigurere parallelle forbindelser ved hjælp af både et luftkort og en trådløs router, er der ikke meget mange gode grunde til at gøre det. Medmindre du kan oprette software, der vil fortælle din computer hvilken internetforbindelse der skal bruges til bestemt trafik, er det nemmere at kun holde en aktiv forbindelse ad gangen. Luftkort bliver stadig mere almindelige, da mange mennesker kan lide at holde deres bærbare computere forbundet til internettet, mens de er på farten. Samtidig har trådløse netværk poppet op overalt - på kaffebarer, i lufthavne og på kontorer. Er det muligt at være samtidig forbundet til både et mobilnetværk via et luftkort og en trådløs router?