Hvad er Cat5 Wire Instruktioner?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Mål Cat5-kabellængder

Bestem metoden til at køre dit cat5-kabel fra kilden til målet - kilden kan være en router, DSL-modem eller kabelmodem. Du kan løbe cat5 kabel op gennem loftet fliser, langs bundpladerne i et hjem eller inden for væggene af nybyggeri lige før gipsvæggen tilføjes.

Uanset hvilken metode du bruger, vil du købe en kabel af cat5-kabel fra en lokal hardwarebutik, og træk derefter længden af ​​kablet fra kilden til målet. Pas på ikke at træde på cat5-kablet eller trække det for tæt rundt om hjørnerne. Sørg for at du forlader en eller to fods slap, hvis du skal stikke kablet eller skal skære det igen på grund af dårlig opsigelse.

Når du har en kabellængde trukket, skal du skære dit kabel med et par wire cutters.

Afslut Cat5 Cable Ends

Cat5 kabler bestod af fire småfarvede kobber-wire par bundtet af en kabeljakke (enten PVC eller FEP). Strip væk kablet jacked cirka to inches fra kabels ende. Separat de farvede kobbertrådspar i hvidgrøn grøn, hvidorange orange, hvidblå blå og hvidbrun brun.

Rør parene ud og trim enderne omkring en halv tomme for at gøre dem lige. For en standard cat5-forbindelse (EIA TIA 568A) adskilles de farvede kobbertråde fra venstre til højre som følger; hvidgrøn, grøn, hvid-orange, blå, blå-hvid, orange, hvidbrun og brun.

Brug RJ-45 stik til at afslutte enderne. Tag en RJ-45-stik og drej den om, så den er bunden opad. Skub de farvede kobbertråde forsigtigt ind i RJ-45-stikket, og sørg for, at de forbliver adskilt og bestilt, når de går i. Krymp RJ-45-stikket med et RJ-45-krympeværktøj for at forsegle forbindelsen.

For en standard cat5-forbindelse (AT u0026 T 568B) justeres de farvede kobbertråde fra venstre til højre som følger; hvid-orange, orange, hvidgrøn, blå, hvidblå, grøn, hvidbrun og brun. Skub ledningerne forsigtigt ind i RJ-45-stikket, og sørg for, at de forbliver adskilt og bestilt, når de går ind. Krymp RJ-45-stikket med et RJ-45-krympeværktøj til at forsegle forbindelsen.

Secure Cat5-kabel

Test forbindelsen. Når du er tilfreds med forbindelsen, gå længden af ​​kablet og fastgør kablet, hvor det virker ubeskyttet. Brug kabeldæksler, der fastgør det til bundplader for at skjule og beskytte dit cat5-kabel, og brug kabelbinder til at binde kabler sammen, hvis det er nødvendigt. Cat5 (eller kategori 5) -kabel er en type kabel, der bruges til data- og internetkommunikation mellem computere på netværk. Cat5-kablet er standard i kontorbygninger og i mange hjem, så det er hurtigt og nemt at forbinde computere til netværk. For at køre cat5-kabel i et hjem eller kontor skal du måle kabellængderne, skære kablerne og derefter afslutte enderne af dine kabler med RJ-45 stik.