Hvordan blokerer jeg en IP-adresse i et hjemmenetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser. Indtast 192.168.0.1 for at få adgang til din router's administrative side. Hvis den IP-adresse ikke virker, skal du indtaste 192.168.0.0, 192.168.1.1 eller 192.168.1.2.

2.

Indtast dit admin brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om det.

3.

Søg efter konfigurationen for 'Firewall' eller 'Block Sites'. Sommetider kan disse indstillinger være angivet under 'Content Filtering', 'Parental Filtering' eller 'Security.' Klik på linket til konfigurationssiden.

4.

Indtast domænenavnet IP-adressen i formularen, hvor den 'Skriv søgeord eller domæne her.' Klik på 'Tilføj'.

5.

Klik på 'Gem' eller 'Anvend' nederst på konfigurationssiden.

Tips og advarsler

  • Se brugerens s manual til din router for detaljerede instruktioner.
  • Du kan nemt blokere en IP-adresse fra en enkelt computer ved at konfigurere computerens værtsfil. En blokering af en IP-adresse i et hjemmenetværk, hvor der er flere computere, der har adgang til internettet, kræver forskellige taktikker. I et hjemmenetværk, alle computere på netværket har adgang til internettet via et centralt punkt: routeren For at blokere en IP-adresse på tværs af hele netværket involverer du konfiguration af din router. De fleste routere har en firewall, der nemt kan administreres. Der er desværre ikke nogen standard sæt instruktioner til konfiguration af firewallindstillingerne på grund af det store udvalg af routerproducenter. Men med en lille indsats kan du gennemse de tilgængelige indstillinger i din router og kigge efter firewallen.