Hvordan får jeg opkaldstjeneste, hvis jeg ikke har internet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en ekstern internetudbyder. Ikke alle udbydere tilbyder stadig dial-up internet. Ring til dit lokale telefonselskabs kundeservice for at finde ud af, om det også tilbyder internet service. Lokale biblioteker tilbyder ofte computere og internetadgang. Brug disse til at undersøge opkaldsleverandører online. Vælg en udbyder, der tilbyder lokale opkaldsnumre til at spare på langdistanceafgifter.

2.

Bemærk brugernavnet, adgangskoden og opkaldsnummeret Din internetudbyder, når du tilmelder dig. Du skal bruge disse til at konfigurere din computer korrekt.

3.

Slut den ene ende af telefonkablet til modem-porten på din computer. På en stationær computer er dette en lille firkantet port på bagsiden. Laptops har typisk en port på siden eller bagsiden. Kablet klikker på plads.

4.

Slut den anden ende af kablet til fastnetporten på væggen. Det er her, din almindelige telefon plugger ind i væggen. Afbryd forbindelsen af ​​telefonen, hvis det er nødvendigt, før du tilslutter kablet. Nogle telefoner leveres med en ekstra port til tilslutning af et modem til modem. Hvis det er tilfældet, behøver du ikke at afbryde telefonen fra væggen.

5.

Klik på 'Start' menuen i nederste venstre hjørne af skrivebordet. Vælg 'Mine netværkssteder'. Klik på 'Se netværksforbindelser' under 'Netværksopgaver' på venstre side af vinduet. Klik på 'Opret en ny forbindelse' i menuen til venstre.

6.

Vælg 'Opret forbindelse til internettet' i det første vindue i guiden Ny forbindelse og klik på 'Næste' -knappen. Vælg 'Konfigurer min forbindelse manuelt' og klik på 'Næste'. Sørg for, at radioknappen ud for 'Opret forbindelse med et opkaldsmodem' er valgt, og klik på 'Næste' knappen. Indtast navnet på den internetudbyder, du vil bruge, og klik på 'Næste'.

7.

Indtast det telefonnummer, som din internetudbyder har givet dig. Ofte er dette et lokalt nummer. Sørg for at inkludere områdekode, hvis det er en langdistanceopkald. Klik på 'Næste'. Indtast brugernavn og adgangskode, som du har oprettet hos din tjenesteudbyder. Du kan vælge at lade enhver, der bruger din computer, bruge det samme kontonavn og adgangskode til at oprette forbindelse til internettet. Du kan også vælge at foretage opkaldsforbindelsen din standard internetforbindelse. Klik på 'Næste'.

Udfør guiden Ny forbindelse ved at vælge om du vil have en genvej til denne opkaldsforbindelse på skrivebordet. Hvis ja, klik derefter i feltet ved siden af ​​'Tilføj en genvej'. Ellers skal det stå tomt. Klik på 'Afslut'. Din nye opkaldsforbindelse vises som et ikon i vinduet 'Netværksforbindelser', der viser navnet på den internetudbyder, du indtastede tidligere.

9.

Højreklik på opkaldsikonet og vælg 'Connect' i rullemenuen. Klik på 'Dial' og vente på, at computeren skal oprette forbindelse. Åbn en webbrowser for at teste forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Dialog-netværkskonti er stadig tilgængelige hos en række forskellige udbydere. Begrænsede gratis muligheder er også tilgængelige. Opret en konto, vælg et brugernavn og en adgangskode, og noter leverandørens opkaldsnummer for din placering, før du forsøger at oprette forbindelse.
  • Ikke alle computere har et opkaldsmodem installeret. De fleste nye computere leveres ikke med en telefonport. Opkaldsmodem kan købes separat, hvis det er nødvendigt.
  • Du kan opleve telefonafgifter på langdistance, hvis opkaldsnummeret ikke er i din lokalområdekode .
  • Mens kabel og DSL er populære måder at komme på internettet, har hver eneste placering ikke disse muligheder. Nogle fjerntliggende huse og bygninger kræver stadig opkaldsnetværk. Opkaldsforbindelser er meget langsommere end bredbånd, men de er billige og kræver kun en computer med et opkaldsmodem og en fastnet telefon til brug. En opkaldsforbindelse kan være tilstrækkelig til lejlighedsvis internetadgang, kontrol af e-mail og afslappet web browsing. Det kan også være en bekvem mulighed for rejsende. Det vil fungere som et sted, hvor du har adgang til en fastnet.