Sådan Blokerer VoIP Traffic

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer hvilke VoIP-applikationer der er i brug, og identificer de TCP / UDP-porte, som hver applikation bruger. Portoplysninger findes i produktdokumentationen, eller du kan kontrollere en liste over standardporte via IANA eller en anden myndighed.

2.

Log ind på din router's administrative kontrolpanel. Hver router model har en anden procedure for adgang til kontrolpanelet, så tjek producentens dokumentation for den specifikke procedure.

3.

Bloker de porte, som VoIP-softwaren vedrører, via routerns kontrolpanel. Dette udføres ofte på fanen 'Programmer' - skriv i navnet på VoIP-softwaren og de portnumre, der bruges, og klik derefter på 'Gem'.

4. Routeren bør straks blokere al trafik på de angivne porte, men nulstille routeren ved at slukke for strømmen og tænde den igen for at sikre, at processen fuldendes.

Tips og advarsler

  • Kommuniker enhver begrænsning til VoIP-trafik, så brugerne er opmærksomme på, at denne type netværksaktivitet er forbudt. Kør et netværksloggningsværktøj for at validere de brugere forsøger ikke at bruge VoIP-software mod politik.
  • Nogle administratorer foretrækker at blokere alle porte med undtagelse af en lille delmængde, der er specifikt godkendt til trafik. Dette hjælper med at 'fange' VoIP-software, der kører på konfigurerbare porte.
  • Brugere, der er fokuseret på at omgå portrestriktioner, kan ofte omgå de normale barrierer ved at ændre portnummeret, der bruges til udgående trafik. Denne strategi er især nyttig for VoIP-apps, der fokuserer på bruger-til-brugerforbindelser - begge halvdele af samtalen kan sætte deres porte til et ublockeret område og bruge VoIP-softwaren.
  • Voice-over-IP-tjenester gør det muligt for brugere at placere og modtage telefonopkald ved hjælp af speciel hardware eller software, med signalet via internettet i stedet for traditionel kobber telefonledning. VoIP-tjenester er blevet populære, fordi de er nemme at implementere og kan betydeligt reducere omkostningerne for nogle forbrugere. Nogle netværksadministratorer (eller endda nogle forsigtige forældre) kan dog søge at begrænse VoIP-tjenester på deres netværk, enten for at reducere forbrug af båndbredde eller bevidst at begrænse brugernes adgang. Blokerer mange VoIP-tjenester er et retfærdigt spørgsmål.