Sådan bruges VNC i Linux

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

VNC Server

1.

Download og installer en VNC-server som RealVNC eller TightVNC (se Resources).

2.

Åbn et terminalvindue. Terminalvinduet findes under afsnittet 'Hjælpeprogrammer' eller 'Systemværktøjer' i menuen 'Programmer'.

3.

Skriv kommandoen 'service vncserver start' for at starte VNC-tjenesten. Denne kommando starter både RealVNC- eller TightVNC-serveren.

4.

Skriv kommandoen 'vncpasswd' for at angive et kodeord til VNC-serveren.

5 .

Skriv kommandoen 'vncserver' for at starte en forekomst af VNC-serveren. Fjernklienter kan nu oprette forbindelse til serveren.

VNC-klient

1.

Download og installer en VNC-klient som RealVNC eller TightVNC (se Resources).

2.

Åbn et terminalvindue. Terminalvinduet findes under afsnittet 'Hjælpeprogrammer' eller 'Systemværktøjer' i menuen 'Programmer'.

3.

Skriv kommandoen 'vncviewer vncserver: 5901' til Opret forbindelse til VNC-serveren. Udskift 'vncserver' med værtsnavnet eller IP-adressen på VNC-serveren. Udskift '5901' med det korrekte portnummer for forbindelsen. Denne kommando vil fungere for både RealVNC og TightVNC.

4.

Skriv brugernavn og adgangskode til VNC-serveren.

5.

p> Klik på knappen 'OK'.

VNC (Virtual Network Computing) er en protokol, der giver dig mulighed for at bruge skrivebordet på en computer fra en anden computer via et netværk. Der er to komponenter til VNC. Serverkomponenten kører på den computer, du vil oprette forbindelse til. Visningskomponenten kører på fjerncomputeren. Den computer, der kører seeren, behøver ikke at køre det samme operativsystem som serveren. Du kan oprette forbindelse til en Linux-server ved hjælp af en viewer på en Windows- eller Mac OSX-computer.