Sådan bruges en pc uden antivirus

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download ikke nogen computerfiler fra websteder, som du ikke stoler på. Den hurtigste måde at hente en computervirus på er at starte tilfældigt at downloade filer fra internettet. Hvis et websted ser uprofessionelt eller utroværdigt ud, forstår det, at ved at downloade filer fra det, øges dine chancer for at få en virus dramatisk.

2.

Download ikke nogen vedhæftede filer, der findes i e-mails modtaget fra folk, du ikke kender. Disse kaldes 'SPAM' e-mails, og er ofte rettet mod enten scamming dig ud af penge eller hemmeligt at downloade en virus på din computer. Disse e-mails kan ikke stole på, så sørg for at slette dem fra din indbakke med det samme.

3.

Adgangskode beskytter din trådløse internetforbindelse (hvis det er relevant). Hvis du har et trådløst internetnetværk i dit hjem uden adgangskode, vil alle i området kunne få adgang. Disse uønskede personer vil også kunne sende filer via dit netværk, hvilket kan medføre, at en virus ubevidst overføres til din computer.

4.

Læg Linux-operativsystemet på din PC. Langt de fleste computervira på internettet er skrevet til at angribe computere, der kører Windows-operativsystemet. Hvis du er stærkt imod ideen om at bruge antivirusprogrambeskyttelse, kan overgang til Linux-operativsystemet spare dig for mange problemer. Linux er langt mere sikkert end Windows og har langt mindre virusforekomst på internettet. < / p>

Tips og advarsler

  • Kør 'Windows Update' mindst en gang om ugen for at sikre, at dit system er så opdateret som muligt. især vigtigt, hvis du har en internetforbindelse uden antivirusbeskyttelse. For at gøre dette skal du klikke på 'Start' og derefter klikke på 'Programmer' og derefter klikke på ikonet for 'Windows Update.'
  • Deaktiver ikke Windows Firewall. Dette program hjælper med at blokere uønskede computere, som de ikke har adgang til din maskine, mens de er online. Windows Firewall er som standard aktiveret på din computer, men hvis du planlægger at bruge internettet uden antivirusprogram, skal du i det mindste holde firewall'en aktiveret, så du har en vis beskyttelse.
  • Det er aldrig en god idé at forbinde din computer til internettet uden nogen form for antivirusbeskyttelse installeret på din maskine. Virus kan hentes fra at downloade filer, besøge websteder, åbne mærkelige e-mails og en række andre måder, og et godt antivirusprogram beskytter dig i disse tilfælde. Men hvis du skal bruge en pc uden antivirusbeskyttelsessoftware installeret, skal du fortsætte med stor forsigtighed.