Sådan konfigureres sikkerhed for en D-Link Wireless N

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din router til dit DSL- eller kabelmodem, hvis den ikke allerede er vedhæftet ved hjælp af et Ethernet RJ-45-kabel. Den ene ende er tilsluttet modemet, den anden i jacket mærket 'Internet' på bagsiden af ​​routeren. Hvis du installerer en ny router, skal du slukke for modemmet og tænde det igen. Hvis det er en router, der tidligere blev installeret, skal du ikke slukke for modemet.

2.

Slut computeren til routeren trådløst eller ved hjælp af et andet Ethernet-kabel. Hvis du bruger et Ethernet-kabel, skal du slutte kablet til computerens netværksport og den anden ende i en af ​​de nummererede stik på bagsiden af ​​D-Link. Hvis du 'forbinder trådløst, skal du finde dit trådløse netværk. Windows-brugere kan oprette forbindelse via det trådløse ikon i systembakken (nederst til højre på skærmen), mens Mac-brugere blot kan trække det pizzaformede ikon i øverst til højre på skærmen. I begge tilfælde skal du vælge dit netværk eller den, der hedder D-Link, hvis den ikke er ændret fra standardnavnet.

3.

Åbn en webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari eller Google Chrome) og indtast 192.168.0.1 i adresselinjen. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste 'admin' som bruger og lade feltet med adgangskode være tomt. Dette åbner D-Link-konfigurationssiden.

4.

Indtast et nyt administrationsadgangskode, når du bliver bedt om det. Dette er adgangskoden, du har brug for for at få adgang til D-Link-routeren som beskrevet i trin 3. Dette er lige så vigtigt som et trådløst netværkskodeord, da en uautoriseret bruger kan ændre indstillingerne og forstyrre netværket. Klik på 'Gem indstillinger', når du har ændret administrationsadgangskoden.

5.

Vælg 'WPA Personal' i rullemenuen 'Trådløs sikkerhedstilstand' og 'WPA2 Kun 'fra rullemenuen' WPA '. Opret en adgangskode og indtast den i feltet' Foruddelt nøgle 'nederst på siden. Denne adgangskode skal indeholde mellem otte og 63 alfanumeriske tegn.

p> 6.

Klik på knappen 'Gem indstillinger' øverst i vinduet, når du er færdig med at aktivere sikkerheden på din trådløse router. Afslut browseren og genstart det for at bekræfte, at du er på internettet.

Tips og advarsler

  • Optag dine adgangskoder og opbevar dem på et sikkert sted.
  • Du kan nulstille din router til de oprindelige fabriksindstillinger ved at holde i 'Reset' knappen på bagsiden (ved hjælp af en pen) i 45 sekunder, mens enheden er tændt.
  • Hvis du glemmer enten adgangskode, skal du nulstille routeren til de oprindelige fabriksindstillinger og gentage hele installationsprocessen.
  • En D-Link Wireless N er en router fremstillet af D-Link, en Californienbaseret producent af computer tilbehør. En trådløs router giver flere brugere adgang til netværksressourcer, herunder servere, printere og internetforbindelse. Bogstavet 'N' refererer til en af ​​protokollerne i den trådløse 802.11-standard. Fra begyndelsen af ​​2010 er det den nuværende protokol; A, B og G er tidligere protokoller, der blev udviklet tidligere og stadig er i brug. Ethvert trådløst netværk skal være passwordbeskyttet; aktivere det på en D-Link router er en ret simpel proces.