Sådan repareres en Wi-Fi, der ikke virker i en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller computerens specifikationer og sørg for, at du har et internt trådløst kort i din maskine. Disse specifikationer er angivet i din manual eller på laptop'ens boks. Hvis din bærbare computer ikke er udstyret med et internt trådløst netværkskort, skal du købe en ekstern USB-baseret trådløs dongle og sætte den i din USB-port for at modtage et trådløst signal (se Ressourcer nedenfor for mere information om ekstern trådløs dongler). Hvis dit interne trådløse kort eksisterer, men det fungerer ikke, vil en ekstern trådløs dongle være en swell-udskiftning, der kan være billigere end at reparere eller udskifte det interne kort.

2.

Sørg for, at din Wi-Fi-radio er tændt. Kontrollér dit tastatur først, da mange bærbare computere har en dedikeret, fysisk nøgle øverst eller foran på tastaturet, der udfører denne operation. Ellers skal du se nederst til højre for din desktop skærm hvor proceslinjen er og højreklik på Wi-Fi radio ikonet. Dette åbner en undermenu, der gør det muligt at tænde for radioen.

3.

p> Kontroller dine forbindelser oprindeligt, da de enkleste løsninger er oftest dem, der påvirker computerbrugere. I dette tilfælde skal du sikre t hat dit kabelmodem s stikkontakt er stramt tilsluttet stikkontakten eller overspændingsbeskyttelsen (afhængig af hvordan du har rigget på dit setup). Sørg for, at netværkskablet (også kendt som Ethernet-kablet) er korrekt tilsluttet både på bagsiden af ​​kabelmodemet og på bagsiden af ​​din trådløse router. Sørg for, at dette kabel er tilsluttet til 'WLAN', 'WAN' eller 'Internet' -porten på bagsiden af ​​din router, og ingen andre (mærket for denne port varierer efter router).

4. < / p>

Kontroller din computers netværksindstillinger. Har du valgt det korrekte trådløse netværk? Hvis du ikke har dit trådløse trådløse netværk valgt og i stedet forsøger at slutte sig til et adgangskodebeskyttet netværk (eller en andens s der er uden for rækkevidde), vil du sandsynligvis ikke modtage internetadgang. For at kontrollere dette på din bærbare computer skal du højreklikke på netværksikonet på værktøjslinjen nederst på din computers skrivebord. Der vises en undermenu. Her vælges listen 'Vis ledige netværk'. give en anden menu, der angiver lokale trådløse netværk. Sørg for, at det netværk, du ønsker at bruge, er det valgte.

5.

Nulstil dit kabelmodem, hvis alle dine forbindelser er sikre. gør det ofte, at der ofte er en dedikeret nulstillingsknap på modemets bagside eller top, selv om det afhænger af modemet. Du kan også blot tage netledningen ud af apparatets bagside, vent nogle få sekunder og sæt den i igen . Giv routeren et øjeblik til at genstarte og kontrollere, om dette har lettet problemet.

Wi-Fi-installation kan til tider være en vanskelig proces, og der kan opstå flere almindelige problemer. Heldigvis er fejlfinding og løsning af disse problemer en relativt simpel proces, som du kan udføre i dit hjem --- du behøver ikke ty til at bringe i en 'computer professionel' for at lindre dine Wi-Fi woes. Relativt enkle procedurer, såsom kontrol af strømkilder, oprettelse af sikre Ethernet-kabelforbindelser, genstart af den trådløse router og installation af en ekstern trådløs dongle kan alle rette op på en bærbar Wi-Fi-problem.