Sådan konfigurerer du TS Web

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Alle programmer.' Fra listen over muligheder skal du klikke på 'Administrative værktøjer' og derefter klikke på 'Administrer min server'. Dette åbner et nyt vindue, hvor du kan konfigurere serverprogrammer til dit netværk.

2.

Klik på 'Roller' -mærket i venstre side af vinduet. Klik på knappen 'Tilføj roller', der vises midt i vinduet.

3.

Vælg 'Terminal Services' og klik på 'Næste' knappen. Vælg 'Per enhed' til licens. Dette gør det muligt for flere brugere at oprette forbindelse til en enhed. Klik på knappen 'Næste'. Klik på 'Install' på den sidste skærm. Dette installerer tjenesten på maskinen.

4.

Klik på Windows Start-knappen igen og vælg 'Alle programmer', 'Administratorværktøjer' og derefter 'Serverstyring'. Klik på ikonet 'Roller' til venstre. Klik på den nyligt installerede Terminal Services-rolle. Klik på 'Tilføj' i dette vindue og vælg 'TS Web.' Dette installerer webtjenesten på maskinen.

5.

Åbn en webbrowser for at teste de nye indstillinger. Indtast 'http: // computer\_name / ts' i browserens navigations tekstboks. Udskift 'computer\_name' med navnet på serveren hosting TS Web service. Dette åbner en Terminal Services-skærm i din browser. TS Web-tjenesten er nu installeret, konfigureret og klar til at oprette forbindelse til din fjernmaskine.

Terminal Services Web (TS Web) er et serverprogram, der kører på en vært Windows-maskine og giver brugere mulighed for fjernbetjening af computere ved hjælp af en webbrowser. Maskinen, der er vært for TS Web-applikationen, skal have den installeret og konfigureret, før brugere kan betjene fjernmaskiner. TS Web-applikationen er tilgængelig på ethvert Windows-servermiljø, herunder Windows 2000, 2003 og 2008.