Bredbånd vs højhastigheds internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definitioner

Begreberne er i det væsentlige synonyme. Bredbånd startede som et generisk udtryk for at beskrive højhastighedskommunikation. Dette udtryk betød bogstaveligt en båndbredde, der er bred nok til at håndtere mange data på samme tid - ligesom forskellen mellem en to-vejs gade og en motorvej med flere baner. Bredbåndsinternet service er derefter bogstaveligt talt højhastigheds internet service.

Højhastighedsinternet er internetservice, der er hurtig. Al højhastighedstjeneste til internettet leveres på en eller anden type bredbåndsteknologi - aDSL, kabel eller satellit. Trådløs mobilt internet og fiberoptisk kabel er en bredbåndsteknologi, der opstod for de generelle forbrugere i begyndelsen af ​​2000'erne.

Typer

Der er mange forskellige typer bredbåndsinternet-tjenester. Nogle er mere velegnet til store organisationer, der kræver et stort netværk af brugere at være på samtidigt. Den gennemsnitlige hjemmebruger har også muligheder, når han beslutter sig for typen af ​​bredbåndstjeneste og tjenesteudbyderen.

DSL (Digital Subscriber Line) tilbydes normalt via telefonvirksomhederne 'eksisterende kobber telefonlinjer. De fleste telefonselskaber kræver, at du har grundlæggende telefontjeneste gennem dem, før du kan erhverve DSL, men AT u0026 T tilbyder DSL Direct til dem, der ikke ønsker at have en jordlinje.

Satellit- og kabelvirksomheder tilbyder højhastigheds-internet og telefontjenester ud over deres tv-tjenester.

For den gennemsnitlige hjemmebruger er kvaliteten, hastigheden og prisen for bredbåndstjenesten sammenlignelig og konkurrencedygtig, uanset udbyderen. Men ikke alle tjenester er tilgængelige på alle områder.

Fordele

Der er mange fordele ved at have bredbåndsinternet service. Med højere hastigheder kan brugerne få adgang til mere sofistikeret webindhold som f.eks. Indlejret video eller Flash-baserede spil. Brugerne kan også tale i telefonen, mens de er tilsluttet internettet. Forbrugerne kunne ikke gøre dette med dial-up service. Hvis du er hjemme hos flere computere og flere brugere, vil bredbåndstjeneste tillade de fleste brugere at være online samtidigt med en simpel netværksopsætning.

Niveauer

Ikke alle bredbånd er skabt lige. Tjenesteudbydere (ISP'er) leverer forskellige niveauer af bredbåndstjeneste.Det laveste serviceniveau er normalt den mest økonomiske. De laveste annoncerede satser, der tilbydes af bredbåndsinternetudbydere, vil være for den laveste hastighed betragtes som bredbånd. Nogle udbydere skelner også mellem upload (når du sender data) og downloader (modtager data) hastigheder.

Husk

Selvom du betaler for højere båndbredde niveauer, vil du ikke altid opnå disse upload- og downloadhastigheder. Kraftig internettrafik i spidsbelastningstider kan forhindre dine uploads og / eller downloads, ligesom rushtidstrafik på motorvejen. Hvis dit hjemmenetværk indeholder flere brugere med forskellige brugsniveauer, vil din internethastighed sænke dramatisk, når flere af brugerne er tændt samtidig.

Selvom det er muligt at forbinde mange computemaskiner (herunder spilkonsoller med internetfunktioner og trådløse printere), kan det medføre problemer med forbindelsen med de andre brugere og enheder på dit netværk. Hvis du er i en husstand med mange brugere, kan du abonnere på en af ​​de højere båndbredde tier. Den konstante fremkomst og udvikling af teknologi kan gøre det vanskeligt for de fleste brugere at holde op. I 1990'erne begyndte offentligheden at vedtage internet- og e-mail-brug. Tyve år senere er computere, e-mail og internettet så allestedsnærværende i boliger og biblioteker, at få mennesker stiller spørgsmålstegn ved en persons evne til at få adgang til teknologien. Men terminologiens spærre for at definere teknologien, der bringer internettet til hjemmet, kan være forvirrende , og mange kender ikke forskellen mellem bredbåndsinternet service og højhastigheds internet service.