Sådan finder du din computers WPA-nøgle?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på ikonet for din webbrowser. Du skal bruge de interne indstillinger for din trådløse router. Hver router har sin egen standard LAN-adresse. Mange routere bruger '192.168.1.1', men din kan være anderledes. Når du har bestemt din routers adresse, skal du skrive den i adresselinjen i din webbrowser og trykke på 'Enter.'

2.

Indtast din router s standard brugernavn og adgangskode eller dem, som du tidligere har indstillet, når du bliver bedt om det. Hvis du ikke kender din router standard, skal du kontakte din ejers manual for detaljer.

3.

Look til en overskrift, der ligner 'Wireless Setup', 'Router Basics' eller 'Router Setup.' Kig efter et felt, der giver dig mulighed for at indstille et WEP-, WPA- eller WPA2-adgangskode. Hvis feltet skal være tomt, benyt denne mulighed for at indstille dit WPA- eller WPA2-kodeord. Du kan bruge kodeordgeneratoren i afsnittet Ressourcer til tilfældigt at generere en svær at gætte kodeord.

4.

Genstart din router, hvis du bliver bedt om det. Vent, indtil routeren fuldender sin opstartsrutine og start din webbrowser for at kontrollere, at du har internetadgang.

Tips og advarsler

  • Prøv at indstille dit kodeord til noget, som du nemt kan huske, men samtidig ikke nemt kan gættes af eksterne brugere.
  • WiFi-beskyttet adgang (WPA) er en krypteringsprotokol, der anvendes af trådløse routere af forbrugerklasse. Indstilling af et WPA- eller WPA2-kodeord sikrer, at eksterne brugere ikke kan logge på dit trådløse netværk og bruge din internetforbindelse. Enhver WiFi-aktiveret enhed, som du vil oprette forbindelse til dit hjemmenetværk, skal have din WPA-adgangskode til at oprette forbindelse til internettet. Heldigvis gør de fleste trådløse routere WPA-opsætning og -hentning en smertefri proces.