Sådan finder du et computernavn på et netværk ved hjælp af Ping

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Finde computernavnet

1.

Åbn et kommandopromptvindue. Dette gøres ved at klikke på menuen Start. Find derefter undermenuen Tilbehør. Kommandoprompten skal nu være på skærmen.

2.

Hvis du har computerens IP-adresse til rådighed, kan du gå videre til trin 3. Hvis du har intet at fortsætte, kan du få en liste over alle aktive IP-adresser på dit netværk ved at bruge kommandoen netstat. I dit vindue med åbent kommandoprompt skal du skrive netstat -n. En liste over alle IP'er, der aktuelt er aktive på netværket, returneres .

3.

På dette tidspunkt har du en IP-adresse, enten du kendte hele tiden eller en fra din IP-liste, du oprettede i første trin. Skriv nu den næste kommando: ping -a u0026 lt; IP-adressen u0026 gt ;. Sørg for at forlade et mellemrum efter '-a' -delen. I ping-rapporten, der returneres af den anden computer, finder du computerens navn.

Tips og advarsler

  • Ping-kommandoen har mange andre anvendelser. Skriv ping -? ved kommandoprompten for at se alle kommandolinjebrytterne kan du søge ping.
  • Ping-kommandoen er et simpelt, men kraftfuldt værktøj til styring af et computernetværk. For at finde en computers navngivne navn på et netværk ved hjælp af ping-kommandoen, skal du kende computerens internetprotokol (IP) -adresse. Hver computer på et netværk har en anden IP-adresse. Ping-kommandoen giver dig mulighed for at kontakte IP-adressen og få den til at returnere computerens arbejdsgruppe navn til dig.