Sådan konfigureres et Linksys-modem til en aksel trådløs kamera

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser og indtast IP-adressen til Linksys-modemet i navigationstekstboksen. IP-adressen til standard router er 192.168.1.1.

2.

Indtast administratorens brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om det. En Linksys-router leveres med et standard tom administrator-brugernavn, og adgangskoden er 'admin'.

3.

Klik på fanen 'Setup', hvilket også er standardfanen, der vises når du logger ind på routerkonsollen. Se rækkevidden for dynamiske IP-adresser. Som standard forbeholder routeren IP-intervaller fra 192.168.1.100 til 192.168.1.150 for maskinerne på dit netværk.

4.

Programér Axis-kameraet med en IP-adresse uden for reserveret dynamisk område. Det betyder, at kameraet kan bruge den statiske IP-adresse på 192.168.1.2 uden at forstyrre de dynamisk tildelte IP-adresser til dine maskiner. Hvis alle IP-adresser anvendes til dynamisk tildeling, mindskes området med en værdi. Den efterfølgende IP-adresse værdi kan bruges til dit akse kamera.

5.

Klik på 'Gem' knappen for at gemme dine ændringer. Ingen yderligere konfigurationer er nødvendige for routeren. Når IP-adressen er oprettet på kameraet, kan du få adgang til den via din trådløse Linksys-router.

Axis er producent af kameraudstyr, der kan bruges på et netværk. Kameraerne placeres overalt i hjemmet eller kontoret, og bruger trådløs kommunikation til at oprette forbindelse til en Linksys-router. Mange Linksys-routere er konfigureret med DHCP, som er en dynamisk værtprotokol, der bruges til at tildele IP-adresser. For at akse-kameraet fungerer korrekt, kræver det en statisk IP-adresse. Derfor skal Linksys router konfigureres med en statisk IP for kameraet, så administratorer kan få adgang til kameraet fra hvor som helst på netværket.