Sådan konfigureres fjernadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fjernadgang

1.

Log ind på din computer, da administratoren fra brugerens menu ved computeren starter op. Kun administratoren har tilladelse til at konfigurere fjernadgang. Hvis du er den eneste bruger, skal du springe over dette trin.

2.

Klik på 'Start' knappen, åbn 'Kontrolpanel', klik på 'Ydelse og vedligeholdelse' i Windows XP , 'System og vedligeholdelse' i Windows Vista og 'System og sikkerhed' i Windows 7.

3.

Klik på 'System' i 'System og sikkerhed' eller 'Performance og Vedligeholdelse 'vindue. Klik nu på fanen 'Fjernadgang', ordet vil variere i hver Windows-version. F.eks. Kunne fanebladet læses 'Remote Desktop.'

4.

Klik på 'Vælg brugere eller gruppe' i vinduet 'Fjernadgang'. Klik derefter på 'Placeringer' næste 'Objekttyper'. For at søge efter et navn skal du indtaste det i 'Indtast objektnavne for at vælge' og klikke 'Kontroller navne'. Vælg de navne, du ønsker fjernadgang, og klik to gange på OK for at lukke dialogboksen.

5.

Konfigurer din firewall i henhold til producentens anvisninger for at tillade en fjernbruger adgang. Hvis du bruger Windows Firewall, får du adgang til det via vinduet 'System og sikkerhed' i Windows Vista og 7. Windows XP får adgang til 'Sikkerhedscenter' fra 'Kontrolpanel'.

6.

Åbn dialogboksen Windows Firewall, klik på fanen 'Generaler'. Hvis afkrydsningsfeltet 'Tillad undtagelser' ikke er markeret, skal du klikke på afkrydsningsfeltet for at fjerne det. Klik derefter på fanen 'Undtagelser', vælg de muligheder, der skal deles. Klik på hver boks ved siden af ​​det element, du ønsker at give adgang til. Du kan tilføje programmer fra 'Tilføj programmer' boksen nederst. Klik på 'OK' for at vende tilbage til 'Kontrolpanel.'

Tips og advarsler

  • For at sikre en vellykket test skal begge computere være tændt. Brug den samme proces til at konfigurere den anden computer, du bruger.
  • Fjernadgang giver alle adgang til dine computere. Dobbeltkryd dine sikkerhedsprotokoller og adgangskoder.
  • Fjernadgang er en måde at oprette forbindelse til en computer på et andet sted. Fjernadgang giver dig mulighed for at oprette forbindelse til din computer fra enhver computer, Smart Phone eller en Pocket PC. Når du konfigurerer fjernadgang, kan du angive, hvilke mapper og applikationer der skal deles og hvem du skal dele dem med. Teknikere kan bruge fjernadgang til fejlfinding og reparation af din computer.