Sådan deler du et opkaldsmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer opkaldsforbindelsen på din computer. Konfigurer hovedcomputeren for at få adgang til internettet. Gå til 'Start' og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Netværk og internetforbindelser', og vælg 'Opret forbindelse til netværket' eller 'Opret forbindelse til en arbejdsplads', afhængigt af dit operativsystem. Klik på 'Næste', og vælg Dial Directly, hvis du bruger Windows Vista eller Placeringsoplysninger på tidligere versioner af Windows. Vælg 'OK', og indtast brugernavnet og adgangskoden og telefonnummeret i dialogen Dial-up-forbindelse, som din internetudbyder stiller til rådighed.

2.

Windows-pc'er har internet Connection Sharing-funktion indbygget i operativsystemet. Dette giver dig mulighed for at dele en opkaldsforbindelse, når du har aktiveret deling på din internetforbindelse. Dette gør det muligt for flere computere at få adgang til netværket via et opkaldsmodem.

Åbn dit kontrolpanel igen og dobbeltklik på 'Netværksforbindelser'. Fremhæv den opkaldsforbindelse, du vil dele, og under Netværksopgaver, vælg indstillingen 'Skift indstillinger for denne forbindelse.' Gå til fanen Avanceret, og vælg indstillingen 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Vælg derefter feltet, der angiver 'Opret en opkaldsforbindelse, når en computer på mit netværk forsøger at få adgang til Internet 'for at tillade alle computere at ringe op.

3.

En anden måde, du kan dele dit opkaldsmodem på, er at købe en med en indbygget router . Hvis du kun har brug for at dele din opkaldsforbindelse med nærliggende computere, der kan forbindes til routeren, er det nemt og hurtigt at forbinde dem begge. Tilslut telefonlinjen, der bruges til opkaldsadgang til routeren , og tilslut direkte op til to computere via Ethernet-kabel til enheden. Du skal muligvis købe ekstra kontakter, der har flere porte til tilslutning afhængigt af antallet af tilslutninger, du har brug for.

Opkaldsadgang til internettet giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet ved at bruge en telefonlinje som modem. En internetudbyder giver dig et telefonnummer, som du derefter ringer via din computer for at få adgang til World Wide Web. Den maksimale hastighed for en opkaldsforbindelse er 56K, og en af ​​de primære fordele ved at bruge en opkaldsforbindelse er dens tilgængelighed, uanset hvor du har adgang til en telefon. For at dele din opkaldsforbindelse til flere computere, er der flere måder, du kan dele adgang til dit opkaldsmodem.