Sådan opretter du et Linksys hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk computere, Linksys-router og modemet til din indkommende internetforbindelse. Mange modemmer og Linksys-routerne slukkes ved at fjerne strømkablet fra bagsiden af ​​enheden.

2.

Tilslut et Ethernet-kabel fra internetporten på Linksys router til Ethernet-porten på modemet til den indkommende internetforbindelse. Dette kabel vil blive inkluderet i Linksys-boksen. (Hvis du ikke har bredbåndsinternet, skal du springe over dette trin.)

3.

Slut et Ethernet-kabel fra en af ​​de fire LAN-porte på Linksys-router til din computer. Gentag dette trin for hver computer eller netværksenhed, du ønsker at oprette forbindelse via Ethernet til routeren.

4.

Tænd den indgående internetforbindelse. (Gå over dette trin, hvis du ikke har en.)

5.

Tænd Linksys-routeren ved at tilslutte strømmen.

6.

Start en af ​​dine computere med en kablet forbindelse til routeren. Som standard vil din computer kigge efter routeren og sætte sig op for at bruge den som en netværksenhed.

7.

Hvis din router har trådløse funktioner, skal du bruge en trådløs- stand computer til at kigge efter et netværk ved navn 'linksys'. Vælg dette netværk, og din computer vil som standard bruge Linksys som en trådløs router.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil foretage ændringer i routerens indstillinger, som f.eks. aktivering af trådløs kryptering, skal du åbne en webbrowser på en af ​​dine netværkscomputere og indtaste 'http://192.168.1.1' i adresselinjen. Se i manualen, der fulgte med din router, for at lære evnen af den pågældende model og de tilgængelige muligheder på konfigurationssiden.
  • En Linksys-router bruges til at oprette et lokalt netværk, der fører trafik mellem computere på netværket såvel som til og fra internettet. Et hjemmenetværk kan konfigureres med en billig bureau til små kontorer, der kan oprette forbindelse til op til fire computere og netværksenheder via Ethernet-kabling og muligvis flere via en trådløs forbindelse.