Sådan slettes en PHP-fil fra en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et terminalvindue (Linux / Unix) eller et kommandopromptvindue (Windows) for at få adgang til en kommandoprompt, hvor du skriver følgende kommandoer.

2 .

Skriv kommandoen 'ftp brugernavn @ værtsnavn' for at starte en FTP-session til serveren. Udskift 'brugernavn' og 'værtsnavn' med de korrekte oplysninger, som serverens systemadministrator har givet dig.

3.

Skriv kommandoen 'dir' for at liste indholdet af mappen og find PHP-filen. Bemærk det nøjagtige navn på den PHP-fil, du vil slette. Hvis PHP-filen ikke er i topniveau-mappen, brug kommandoen 'cd' til at navigere til den rigtige mappe (for eksempel , 'cd php\_files').

Skriv kommandoen 'rm file.php' for at fjerne (slette) filen. Udskift 'file.php' med det nøjagtige navn til din fil.

5.

Skriv kommandoen 'dir' en anden gang for at sikre, at filen blev fjernet.

6.

Skriv kommandoen 'bye' for at lukke FTP-sessionen.

Tips og advarsler

  • Du kan også bruge en grafisk FTP-klient til at få adgang serveren (se links i Resources).
  • Hvis din server ikke leverer FTP-adgang, skal du spørge serverens systemadministrator, hvordan han foretrækker at tilføje og fjerne filer på din konto.
  • Når du ikke længere bruger en PHP-fil (en fil skrevet i Hypertext Preprocessor scripting language) på din webserver, skal du slette den. Dette rydder op på serveren og sikrer, at der ikke er nogen konflikt med andre PHP-scripts. Typisk vil et webhostingfirma give dig adgang til filoverførselsprotokol (FTP) til serveren, så du kan overføre filer. FTP kan også bruges til at slette filer på serveren.