Typer af medier, der bruges i netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Computernetværk består af grupper af computere, der er forbundet sammen. En række medier bruges til at etablere forbindelse til et netværk. Hvis du er på internettet lige nu, forbinder en netværksmetode din computer med din internetudbyder (ISP) og derefter resten af ​​verdens aktive internetbrugere. Men ikke alle netværk er offentlige eller er forbundet med udenfor computere, nogle netværk er private og skal kun kommunikere med andre lokale computere.

WiFi

Trådløse netværkstilslutninger findes næsten overalt i dag, herunder restauranter, caféer, hoteller, boghandlere, private virksomheder og boliger. Der er allerede brug for højhastighedsforbindelser til udstyret og de tjenester, de leverer. Derefter er installationen af ​​et trådløst adgangspunkt nu en smart måde at tiltrække kunder, der ønsker at få adgang til internettet, når de ikke er hjemme. De trådløse netværk bruger radiobølger på bestemte frekvenser for at kommunikere med andre trådløse computere eller uafhængige adgangspunkter. Spektret blev stillet til rådighed til brug i 1985 og har set et væld af chan revisioner og standarder implementeret i løbet af de sidste 25 år for at øge hastigheden og stabiliteten.

Fiber

Fiberoptik har spillet en afgørende rolle i udviklingen og tilgængeligheden af ​​internettet. Fiber er afhængig af lys for at stråle informationstyper gennem optisk fiber med meget høje hastigheder. Dette gør det ideelt til lange kabelbaner, hvor forhindring af signalforstyrrelser og interferens bliver meget mere bekymrende. Begreberne og ideerne bag fiberoptik er over 150 år, da det først blev vist at vand kunne bruges til at bære lys. Fiber bliver meget mere udbredt i boliger, da internetudbydere konkurrerer om at give brugerne de hurtigste forbindelser, de kan.

Cellular

Selvom cellulære forbindelser blev udtænkt som en måde at kommunikere med nogen via stemme, da tiden udviklede sig og teknologi udviklet, blev disse forbindelser brugt til at transmittere og modtage bit af data. Da tilslutningshastighederne er steget og omkostningerne reduceret, er det blevet almindeligt at forbinde smartphones, bærbare computere og PDA'er til internettet.

Kobber

Den ældste og mest udbredte teknologi, der bruges som medium til at forbinde computere og enheder til netværk er kobber ledninger. Kendt som Ethernet i computernetværk, blev det udviklet af Xerox i 1975. Ethernet-kernen er baseret på koblingskabler med twisted pair for at etablere forbindelser mellem forskellige netværk. Dens lave omkostninger og brugervenlighed er to af de primære årsager, som de fleste computere stadig bruger i dag.