Hvad er en switch u0026 en hub?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konstruktion

Hubs og switche har åbninger kendt som porte. Disse porte kaldes RJ-45-stik, og er normalt forbundet med lysdioder (LED'er). LED'erne blinker og skifter farver for at angive netværksstatus, f.eks. Om enheder er tilsluttet, eller hvis netværket er i brug.

Overvejelser

Computere og enheder har også porte, og kabler bruges til at forbinde dem med netværket enhed. Mere end et hub eller en switch kan bruges i et netværk, og nogle gange er de endda tilsluttet direkte til hinanden.

Trådløst netværk

Trådløse kontakter og hubs giver computere mulighed for at oprette forbindelse til et netværk uden at bruge kabler. Dette gøres ved hjælp af tilbehør til trådløst netværk, såsom kort og USB-flashdrev.

Hubs versus switches

Hubs kan ikke bestemme, hvilken maskine der er tilsluttet hver port. Afbrydere er en avanceret type nav, og kan skelne mellem de forskellige forbindelser. Dette gør det muligt for dem at have overlegen styring af netværkstrafik eller information samt bedre sikkerhed.

Betydning

Hubs og switches gør det muligt for computere at oprette forbindelse til internettet. De giver også folk mulighed for at bruge interne netværk, som kun er set af mennesker inden for et hjem eller forretning og ikke af omverdenen. Netværk er strukturer, der gør det muligt for computere at dele information og opgaver som sådanne filer og udskrivning. Hubs og switches er enheder, der bruges til netværk computere og computer tilbehør som printere og eksterne harddiske.