Hvordan laver jeg to computere til internettet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilmeld dig en konto hos en internetudbyder (ISP). Du kan tilmelde dig DSL-service med et telefonselskab eller kabel med et kabel-tv-selskab. Det firma, du abonnerer på, kan sende dig et modem. Hvis ikke, skal du købe en.

2.

Slut modemet til en stikkontakt. Slut den ene ende af telefonlinjen eller kablet til modemet, og sæt den anden ende i en telefon eller kabelstik.

3.

Slut den ene ende af Ethernet-kablet til WAN (Wireless Area Network) -porten på modemet og tilslut den anden ende til den trådløse router. Slut den trådløse router til en stikkontakt.

4.

Genstart begge computere. På en computer skal du klikke på Start og vælge 'Kontrolpanel'. Klik på 'Netværk og Internet', vælg 'Netværk og delingscenter' og vælg 'Konfigurer en forbindelse eller netværk' fra venstre panel. Klik på 'Opret forbindelse til internettet' og klik på 'Næste' knappen. Vælg 'Wireless' fra dialogboksen. Dette vil forbinde denne computer til internettet via dit trådløse netværk. Gentag dette trin på den anden computer.

Når to computere er i et netværk, kan de oprette forbindelse til internettet ved hjælp af samme internetadgang. Et computernetværk er en opsætning, der forbinder to eller flere computere, så de kan kommunikere og dele ressourcer som filer, applikationer og enheder. Et internetnetværk kræver et modem og en router.