Sådan finder du en WPA-nøgle

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Log på routeren

1.

Log ind på routeren. Du skal bruge en patchledning (ethernet-kabel) for at oprette forbindelse til routeren, hvis du ikke kender den nuværende adgangskode. Derefter indtaster du IP-adressen i adresselinjen i en browser: 192.168.0.1

2.

Nulstil routeren. Hvis du ikke kan logge ind på routeren, er der nogle få mulige problemer. For det første er standard brugernavn / adgangskode admin / admin. Hvis det ikke virker, har du sandsynligvis glemt et kodeord, du allerede har indstillet, eller routeren blev sat forud for dit køb. Routere har normalt en nulstillingsknap et eller andet sted. Når de er nulstillet, skal du prøve admin / admin igen.

3.

Find adgangskoden i routerens s bagende. Backend er den grænseflade, du ser, når du er logget ind i IP-adressen. Når du er logget ind i routeren, skal du surfe gennem de forskellige sektioner for at finde WPA-sikkerheden. Det er normalt under 'Wireless' -> 'Sikkerhed' eller noget lignende. Vælg WPA, og skriv enten adgangskoden eller lav en ny 10-cifret adgangskode, mens du er der.

4.

Skift routerns adgangskode. Før du forlader routerns backend, skal du sørge for at ændre adgangskoden til noget ud over 'admin'. Ellers kan enhver logge ind og ændre din trådløs adgangskode eller find ud af hvad det er.

Tips og advarsler

  • Trådløs sikkerhed er let konfigureret. WPA er den enkleste form, og de fleste netværksadministratorer anbefaler hvis du bruger noget lidt mere anstrengende som WEP.
  • Hvis du ikke er ejer af routeren, er det ulovligt at hakke i det for at finde indstillinger eller ændre dem.
  • At finde eller ændre WPA-adgangskoden på din trådløse router er ret simpel, og det er en nødvendighed for at indstille en ny adgangskode. Alt du behøver er IP-adressen. Derefter er det en tre-trins proces.