Sammenligning af Home Network Router u0026 Network Hub

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Selvom begge nav og routere fungerer forskelligt, giver de begge netværksadministratorer mulighed for at forbinde to eller flere computere sammen. Enhederne skal også færdiggøre hardwarelayout for netværket. Små nav og routere med kun fem porte er tilgængelige, som bruges i hjemmet og giver en overkommelig løsning. Store routere og hubs med snesevis af forbindelser bruges i virksomhedskontorets netværk.

Routere

Routere er 'intelligente' enheder. Routere leverer routingfunktioner, som analyserer et netværkskommunikationspakke og ruter det til det rigtige undernet på netværket. Mange routere er også pakket med firewall-muligheder, hvilket er et program, der blokerer for uautoriseret internettrafik. Routere har også rutingstabeller, som gør overførsel af data på tværs af netværket mere effektivt og hurtigere. Routere bruges også af DSL og kabelvirksomheder til internettet.

Hubs

Hubs er 'uintelligente' enheder. Hubs giver ikke nogen smart router. I stedet giver de kun en forbindelse mellem to eller flere computere. Computere, der er forbundet til et hub, sender informationspakken til alle andre maskiner, der er tilsluttet samme hub. Dette er mindre effektivt, men hubs er mere overkommelige end routere. Et hub er en overkommelig måde at hurtigt oprette forbindelse til hjemmenetværk for brugere på et budget. Selv om de ikke ruter trafik, er huber effektive til små hjemmenetværker, der kun har nogle få computere tilsluttet.

Funktioner

Routere og hubs ser det samme ud, når de ser enhederne. Både nav og routere har ethernet-porte, hvor kabler er forbundet på bagsiden af ​​enheden. De har begge et strømkabel og lys, der viser en aktiv port. Routere har en konsol, der bruges til at konfigurere netværks- og firewallindstillinger. Hubs har ingen konsol, og ingen konfiguration er påkrævet.

Overvejelser

Routere og nav kan bruges samtidigt på netværket. En router kan f.eks. Være den vigtigste enhed på netværket, og navene bruges i forskellige områder af netværket for at forbinde maskinerne. Et ethernet-kabel er forbundet fra navet til routeren. Dette gør det muligt for administratorer at udvide netværket ved at bruge hubs med kun én router installeret på netværket. Routere og hubs forbinder computere sammen, så administratorer kan oprette et udvidet hjem- eller kontornetværk. Selv om begge enheder forbinder computere, fungerer de forskelligt. De grundlæggende forskelle kan bestemme, hvordan netværket fungerer og ruter trafik.