Typer af netværksafbrydere eller hubs

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En netværksafbryder eller hub bruges til at forbinde segmenter af et netværk. Mens netværksafbrydere og hubs i det væsentlige udfører samme funktion, som skal fungere som et centralt forbindelsespunkt for forskellige noder på netværket, er der en lille forskel mellem dem. En switch er mere avanceret teknisk end et hub og kan inspicere pakker af data, før de beslutter at videresende dem på netværket til deres destination, mens en hub opfører sig som en videresendingsenhed.

LAN-switch eller aktivt hub

LAN-switche eller aktive hubs er intelligente enheder, der bruges til at forbinde knudepunkter på virksomhedens interne LAN. En LAN-switch er også kendt som en dataafbryder eller en Ethernet-switch. Det forhindrer kollision af datapakker, der strømmer gennem et netværk ved den effektive allokering af båndbredde.Enheden læser den overførte datapakke før routing den til den tilsigtede modtager. En LAN-switch eller et aktivt hub minimerer netværksbelastning ved at udsende en pakke af data kun til det tilsigtede mål. En aktiv hub læser Prioritetsstatus for en pakke med data og videresender data af højeste prioritet inden pakker med lav prioritet.

Ustyrede netværksafbrydere

Ustyrede netværksafbrydere bruges almindeligt i hjemmenetværk og små virksomheder. Det gør det muligt for enheder på netværket at kommunikere med hinanden, f.eks. Computer til computer eller printer til computer. En ustyret switch skal ikke overvåges eller konfigureres ved hjælp af eksterne softwareapplikationer. De er nemme at installere og kræver kun kabelforbindelser. Ustyrede netværkskoblere er ideelle til små og mellemstore netværk.

Administrerede switche

Administrerede switche kan ændres, så de passer til funktionaliteten i et bestemt netværk. De styres af en integreret simpel netværksadministrationsprotokol (SNMP), sikker shell eller via en seriel konsol. Der er to typer styrede switche: smart switches og enterprise managed switches. Smart switches falder mellem uhåndterede og managed switches. De tilbyder de fleste funktioner i managed switches uden deres omkostninger eller kompleksitet. En smart switch er i stand til at konfigurere virtuelle LAN, porte og konfigurere trunking. Smart switche bruges ideelt i hurtige LAN, som er de, der understøtter gigabit dataoverførsel. Enterprise managed switches kaldes også fuldt styrede switche. De har en bred vifte af ledelsesfunktioner, herunder en webgrænseflade, SNMP-agent og kommandolinjegrænseflade. Yderligere funktioner omfatter evnen til at gendanne, sikkerhedskopiere, ændre og vise konfigurationer. De har flere funktioner end traditionelle styrede og ustyrede switche og er generelt dyrere. De findes i store virksomheder, der består af et stort antal forbindelser og knuder.