Hvordan opretter jeg en trådløs computerforbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tag stikket ud af dit højhastigheds internetmodem.

2.

Slut dit CAT-6-kabel til udgangsporten på din high- speed modem. Dette vil nok være den eneste port på modemmet, men hvis ikke, skal det mærkes. Tilslut den anden ende af ledningen til indgangsporten på din router. Dette vil blive mærket 'Input' eller 'Connection to Modem'.

3.

Tilslut modemet, og vent to minutter for at oprette forbindelse til internettet. Derefter skal du tilslutte din router og vente to minutter for at konfigurere din internetforbindelse. Dette skal ske automatisk.

4.

Find dit vindue til valg af trådløst netværk. I Windows skal du klikke på 'Start', derefter 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværksforbindelser' og endelig 'Trådløse netværk'. På en Mac skal du gå til mappen Applications og vælge 'Internet Connect.' Gå til drop-down menuen Netværk.

5.

Vælg dit trådløse netværk. Hvis du antager at du er nær din router, vil dette være det med det stærkeste signal. Vælg denne.

6.

Åbn en browser og start med at surfe på internettet.

Tips og advarsler

  • Du skal måske oprette en adgangskode til dit trådløse internet for at begrænse brugerne. For at gøre dette skal du indtaste routeren ' s indstillinger, der indebærer at forbinde din computer direkte til routeren og indtaste en IP-adresse (fx 192.168.0.1) i en browser for at nå opsætningsskærmen. For mere information om hvordan du gør dette, skal du kontakte din router manual. Metoden varierer afhængigt af dit udstyr.
  • Verden bliver stadig mere trådløs og forbindelser til internettet er ingen undtagelse. Trådløse routere giver en stor del af bekvemmeligheden til dem, der bruger dem, så de kan arbejde fra hvor som helst i en bygning, der har et sæt op. Disse forbindelser kan bruges af alle med en højhastighedsforbindelse og er nemme at oprette.