Hvad er betydningen af ​​en proxyserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Anonymitet

Mange proxyer tillader brugere at forblive anonyme til serverne proxy kontakter. Dette tillader anonym adgang til internettet.

Ydeevne

Proxyservere kan cache almindeligt tilgængelige ressourcer, hvilket reducerer den tid, der kræves for at hente data. Caching fungerer godt, når mange brugere i et netværk forsøger at få adgang til samme websted, fil eller ressource.

Sikkerhed

Proxies kan give et ekstra sikkerhedsniveau ved at bryde forbindelsen til en ressource på et netværk og genopbygge forbindelsen på en anden netværkssession. Proxy-forbindelser, der fungerer på denne måde, hjælper med at besejre malware og virus, der ikke kan håndtere en proxy-forbindelse.

Sporing af brug

Proxyer mellem et lokalt netværk og internettet kan bruges til at spore brugsoplysninger. Hvert websted eller tilgængelig ressource er logget, da det passerer proxyen.

Blokeringsressourcer

Proxies kan blokere specifikt indhold eller websteder fra at passere til det lokale netværk. Dette gør det muligt for netværksadministratorer at styre, hvilke eksterne websteder eller ressourcer der er adgang til af interne brugere. Proxyservere er elektroniske mellemmænd, computere, der sender information frem og tilbage mellem det lokale netværk, som de tilhører og eksterne netværk, herunder internettet som helhed.