Ulemperne ved trådløs internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløse internetforbindelser er blevet mere populære med stigningen i mobile og andre teknologiske enheder på markedet. I et trådløst netværk overføres netværksforbindelsen via radiobølger gennem luften. På grund af dette giver trådløse netværk brugere frihed fra kabler og fleksibilitet til at være mobil. Trådløse netværk har dog også flere ulemper.

Sikkerhed

Da det trådløse netværk er udendørs, kan mange se eller se netværket. Hvis du opretter et trådløst netværk i dit lejlighedskompleks, vil dine naboer kunne se trafik og deltage i netværket, hvis det har ringe sikkerhed. På grund af dette er det ofte nødvendigt at anvende privatlivs- og sikkerhedsrestriktioner for at beskytte netværket og brugerne på netværket.

Modtagelse

Modtagelse af det trådløse netværk kan variere i hvert forbindelsessted. Signalstyrken kan variere afhængigt af vejret eller nærheden til den trådløse router. Hertil kommer, at forhindringer som træer kan blokere og ændre modtagekvaliteten.

Tilslutningshastigheder

Tilslutningshastigheden for et trådløst netværk afhænger af modtagelsen, som kan variere. Derudover kan forbindelseshastigheden variere drastisk afhængigt af hvor mange personer der bruger det trådløse netværk. Hvis mange mennesker bruger det trådløse netværk, vil det sænke, og brugere kan mærke en betydelig reduktion i forbindelseshastigheden.