Hvordan opretter du en computer på en trådløs router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' I vinduet, der åbnes, skal du dobbeltklikke på ikonet 'Netværksforbindelser'. Hvis du har Windows Vista eller 7, er ikonet mærket 'Netværk og delingscenter'.

2.

Højreklik på det trådløse netværkskort i listen over forbindelser og vælg ' Se ledige trådløse netværk. ' For de fleste installationer er denne forbindelse mærket 'Trådløs netværksforbindelse.'

3.

Dobbeltklik på det trådløse netværk for din router. Hvis du holdt routers standardindstillinger, vil netværket blive mærket med din routerens modelnummer. For mange installationer vil den trådløse forbindelse have et tilpasset navn, som administratoren har givet til netværket.

4.

Indtast adgangskoden til den trådløse forbindelse. Hvis der ikke kræves noget kodeord, vises en dialogboks med de oplysninger, som forbindelsen er åben for andre brugere. Klik på knappen 'OK' for at oprette forbindelse, hvis der ikke kræves adgangskode. Ellers skal du indtaste adgangskoden og trykke på 'OK' for at oprette forbindelse.

5.

Indstil netværkets placering i det næste vindue. Windows giver dig mulighed for at indstille det trådløse netværk som 'Offentligt', 'Hjem' eller 'Kontor'. Dette hjælper dig med at identificere hvert trådløst netværk, der er konfigureret på din maskine.

Tips og advarsler

  • Når du bruger åbne trådløse forbindelser med andre, ukendte brugere, skal du undgå at overføre privat data som bankoplysninger. Brug kun krypterede, sikre websteder, når du overfører private data på åbne trådløse forbindelser.
  • En computer er tildelt en adresse af trådløse routere hver gang den forbinder til et givet netværk. Inden du kan bruge det trådløse netværk, skal du oprette computeren for at genkende netværket og indtaste dit kodeord. Du kan oprette flere forbindelser på din computer, forudsat at du har den korrekte adgangskode, der giver dig adgang. For pc'er kan dette opnås i afsnittet Windows Kontrolpanel eller via din trådløse netværkskortproducent.