Oplysninger om, hvordan proxy'er arbejder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En proxy modtager en 'anmodning' for en fil, Website eller anden ressource fra en klient. Klientcomputeren forbinder til proxyserveren, som henter informationen fra andre steder og sender den tilbage til klienten.

Blokerer

Ifølge ProxyFAQ.net kan proxyer konfigureres til at overvåge din brug og oprette sortlister af blokerede websteder. For eksempel kan medarbejdere blive blokeret fra at se FaceBook på arbejde.

Fortrolighed

Proxies giver dig mulighed for at surfe på internettet uden at blive overvåget. Et eksempel på en private surfing-proxy er Tor. Proxies kan også lade dig se ellers blokerede hjemmesider.

Caching

En stor fordel ved proxy er caching. For eksempel kan blæksprutte konfigureres til at kommunikere med andre lignende proxyer og bestemme, hvor den ønskede hjemmeside kan blive cachelagret. Caching øger effektiviteten og reduceret brug af båndbredde.

Sjov Fakta Ifølge Squid FAQ er Squid baseret på en cache-software kaldet Harvest. Blæksprutte var kodenavnet for den nye software, og 'alle de gode navne blev taget.' Navnet sidder fast. I computing er proxyer servere, der fungerer som go-betweens. Proxies er såkaldte fordi de foretager anmodninger om data på vegne af klienter som din computer. Konceptet er snarere som at stemme ved fuldmagt, dermed navnet.