SWOT analyse af computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Styrker

Analyser styrken af ​​et netværk, SWOT-analysen skal se på fordelene, som det nuværende netværk giver sine brugere. De gavnlige aspekter er de stærke punkter i it-netværket, såsom automatisering og mere effektive arbejdsprocesser, indflydelse af massemængder af oplysninger i en sammenhængende database og produktion af statistiske rapporter i realtid om informationsstyring og -udnyttelse.

Svagheder

Svaghederne i et it-netværk har tendens til at være forbundet med manglende evne til at håndtere interne beslutningstagningsbehov. En SWOT-analyse skal identificere, hvor disse svagheder forekommer i forretningsprocesser, der er afhængige af, at netværket skal fungere. Eksempler på disse situationer vil omfatte valg af hvilke datarapporter skal være tilgængelige fra netværket eller bestemme hvilken trafik i netværket prioriteres over andre, når kapaciteten er fuldt ud nået. I sidste ende er det spørgsmål, der påvirker en virksomhed eller organisation, der bruger netværket, og en form for bevidst bestemmelse skal træde ind og fylde vakuumet for at træffe den nødvendige beslutning.

Trusler

Netværkstrusler er områder, som de fleste mennesker er bekendt med. Disse omfatter sådanne ting som vira, hackere, trojanere og andre typer elektroniske angreb på netværksintegriteten. Mindre kendte trusler omfatter også organisatoriske problemer som ændringer i softwareplatforme af produktudbydere, ændringer i teknologi, der bruges af netværket, og ændringer i lovgivningsmæssige regler fra regeringen for, hvordan netværk kan fungere. SWOT-analysen bør undersøge og se på alle disse faktorer og hvor meget de påvirker et bestemt netværk. Kritiske punkter bør fremhæves mest, så en udviklingsstrategi adresserer dem først.

Muligheder

Muligheder, der leveres af et it-netværk, er ikke altid så tydelige, fordi de fleste mennesker antager fordele og fordele, bør allerede være udformet til et arbejde netværk. Men når netværk begynder at blive brugt til at styre en organisations information elektronisk, fremhæver de områder, hvor tidligere processer var grovt ineffektive i sammenligning. Dette kan føre til yderligere identifikation af lignende problemer og som et resultat identificere områder, hvor besparelser kan opnås. Disse muligheder bør fremhæves i en SWOT-analyse og krediteres netværket for at identificere dem eller i det mindste gøre disse muligheder for forbedring synlig.

Konklusion

En SWOT-analyse kan være et meget nyttigt kortlægningsværktøj til strategiudvikling og modellen kan bruges til hurtigt at fremhæve alternativer og problemer at passe på. Husk, at det kun er et værktøj til mange, der kan bruges til strategiudvikling. Det er ikke en ende-all, helt analyse, så Resultaterne bør ikke behandles som et sidste ord på et netværks levedygtighed for en organisation. Anvendelse af en SWOT-analyse på et problem uden for marketing eller forretning kan være lidt af en anden tilgang. Denne analyse - som måler styrker, svagheder, trusler og muligheder - er imidlertid en strategisk kortlægningsmetode, der hjælper med beslutningstagning. En SWOT-analyse, der specifikt anvendes på et computernetværk, kan hjælpe med at identificere, hvad der virker, og hvad der ikke findes i it-strukturen.