Sådan Tjener Telnet en Server SMTP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kør'. I tekstfeltet vises, skal du indtaste 'telnet server 25' og trykke på 'OK'. Udskift 'server' med navnet på SMTP-serveren på dit netværk. 25 er portnummeret til SMTP-serveren.

2.

Indtast 'EHLO test.com' for at registrere på SMTP-serveren. Udskift 'test.com' med domænet for SMTP-serveren. SMTP-serveren reagerer med din IP-adresse og en hurtig klar til dine e-mail-kommandoer.

3.

Skriv 'mail fra: Admin@test.com' i telnetprompten. Dette angiver brugerne fra 'adresse', når du sender emailen.

4.

Skriv 'rcpt til: user@domain.com' i telnetprompten. Udskift 'user@domain.com' med modtagerens e-mailadresse.

5.

Skriv 'data' i telnetprompten. Dette starter din besked. Skriv din besked i Telnet-sessionen Når du er færdig med meddelelsen, skal du klikke på 'Enter' og derefter skrive '.' til næste linje og trykke på 'Enter' igen. På dette tidspunkt sender SMTP-serveren beskeden til modtageren.

6.

Skriv 'Afslut' i SMTP-telnet-sessionen. Dette lukker din session og lukker telnet-applikationen.

Simpel mailoverførselsprotokol (SMTP) er et kommunikationssprog, der bruges af e-mail-servere. SMTP-protokollen relæer udgående mail og ruter den til den næste e-mail-server i e-mailens kommunikationsvej. Du kan sende e-mail direkte fra en SMTP-server ved hjælp af telnet-applikationen, der følger med din Windows-computer. Telnet-applikationen er en kommandolinjebaseret applikation bruges til at oprette forbindelse til serverporte.