Sådan opretter du forbindelse til internettet med trådløse computere og enheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer den trådløse router i henhold til producentens anvisninger. Du skal vedhæfte routeren til modemet, som din internetudbyder har leveret med et Ethernet-kabel (cat 5). forbinder til et eksisterende trådløst netværk, f.eks. trådløst netværk, der leveres af en restaurant eller dit arbejdssted, kan du springe over dette trin.

2.

Installer den trådløse driver til dit trådløse kort eller adapteren, hvis den ikke allerede er installeret. Den trådløse driver vil blive inkluderet på installationsmediet (cd eller dvd), der fulgte med din computer eller trådløst kort.

3.

Åbn netværkskonfigurationsværktøjerne til dit operativsystem eller enhed. Netværkskonfigurationsværktøjet på en Windows-computer findes i 'Kontrolpanel.' Windows-brugere klikker på 'Netværksopsætningsguiden' eller 'Guiden Trådløs netværkskonfiguration 'ikon fundet i afsnittet' Netværk og Internet '. Andre operativsystemer og enheder vil have en lignende opsætning.

4.

Giv din netw ork navn (ESSID) og password (WEP-nøgle), når du bliver bedt om det, og svar på eventuelle yderligere spørgsmål. Klik på 'Anvend' for at gemme ændringerne.

5.

Test din trådløse forbindelse ved at åbne en webbrowser og indtaste en webadresse i adresselinjen.

Tips og advarsler

  • Kontroller operativsystemet eller enheden manualen for nøjagtige instruktioner om, hvordan du konfigurerer netværksindstillingerne.
  • En trådløs forbindelse giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet fra hvor som helst i dit hjem. Mange restauranter, butikker og biblioteker giver gratis trådløs adgang, så du kan få adgang til internettet mens du er hjemmefra. For at bruge din computer eller anden enhed til at oprette forbindelse til et trådløst netværk skal det have et trådløst kort eller en adapter. De fleste bærbare computere og netbooks har et trådløst kort installeret, når du køber dem. Hvis du vil bruge en trådløs forbindelse i dit hjem, skal du også have en trådløs router, der kan købes hos elektroniske butikker eller store stormagasiner.