Sådan rapporterer du spam-e-mails: Hvad du kan gøre for at understøtte internet-sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bryd cirkel af spam! Rapporter spam e-mail til firmaet, der leverer spammeren med internet service. For eksempel, hvis spam-e-mail-adressen er u0026 quot; kingfern @ hotmail.com, u0026 quot; videresend e-mailen til u0026 quot; Spam@hotmail.comu0026quot; og fjern det fra din indbakke. Hvis afsenderen foregiver at være ebay eller paypal, videresend den falske email til 'spam@ebay.comu0026quot; eller 'Spam@paypal.comu0026quot; Prøv denne metode, uanset hvor. Extension er på den falske email. Hvis e-mailen returneres til dig som 'undeliverable, u0026 quot; Fortsæt til trin 2.

Rapportér e-mailen til Federal Trade Commission (FTC), hvis du mener, at det er bedragerisk, dvs. hvis du tror, ​​hvem der sender det, forsøger at tvinge lykkelige mennesker til at sende penge eller er 'phishing' for at få dig til at give personlige oplysninger. At rapportere spam til FTC, så de kan undersøge det, videresende spam-mailen til følgende e-mail-adresse: u0026 quot; Spam@uce.govu0026quot; og derefter slette det.

3.

Gå til FTCs websted på www.ftc.gov/spam
for at lære mere om u0026 quot; phishing u0026 quot; og de seneste falske e-mail-svindel og for at finde ud af andre måder at beskytte dig selv og din identitet på internettet.

Tips og advarsler

  • Don t Aldrig svare på en e-mail, der kræver personlige oplysninger - uanset hvor legitim det ser ud!
  • Få masser af skøre e-mails, der fortæller dig, at du har vundet millioner i et lotteri i et andet land, men skal sende $10.000 for at få din præmie? Eller fra en person der angiveligt har millioner i en bank, men skal du sende dem 20.000 dollars? Latterlige historier , men folk falder for dem og sender faktisk penge til disse svindlere!

    Pas på 'phishing' -emails --- de, der ligner de, er fra legitime virksomheder, kreditkortselskaber og banker - og spørg dig om dit PIN-kode eller kontonummer.

    Du er naturligvis smartere end at give disse oplysninger i en email, men hvad kan du gøre for at stoppe disse svindlere i deres spor, i stedet for at bare slette deres e-mails? Se trin nedenfor.