Sådan tilslutter du kabel-internet til en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk alt dit udstyr. For dit modem og router er det lige så enkelt at tage strømledningerne ud af bagsiden af ​​dine enheder. Hvis det er nemmere, virker det lige så godt at tage stikkene ud af stikkontakten. Hvis du planlægger at bruge andre enheder, som f.eks. En computer eller et spilsystem, skal du også have dem nede.

2.

Tag den ene ende af Ethernet-ledningen og stikket det ind i modemets bagside. Der vil kun være et sted, hvor det kan passe. Sørg for, at ledningen er fast i stikket. Det ligner en telefonledning, og skal gøre en 'klik' lyd, når den er tilsluttet korrekt.

3.

Slut den anden ende af Ethernet-ledningen til den trådløse router. I modsætning til et modem har en trådløs router flere steder, hvor et Ethernet-kabel kan tilsluttes. At vælge det rette sted er afgørende for at sikre, at alt fungerer korrekt. De fleste routere har fem forskellige porte. De skal alle mærkes. Ethernet-ledningen går ikke ind i en port mærket med et nummer eller et ord og et nummer, som f.eks. 'LAN 1' eller 'LAN 2.' Den port, der skal bruges, vil normalt være mærket 'WAN' eller 'Internet'. På nogle routere vil denne port være adskilt væk fra de andre fire porte. På andre routere kan det være en farve, som regel gul, mens hver af de andre fire vil have samme farve som hinanden, men en anden farve fra den første, som f.eks. Blå.

4. < / p>

Tilslut kabelmodemet igen og tænd det. Vent, indtil lysene tændes. Du kan muligvis ikke se alle lysene blinke, men så længe alle de nødvendige lys bliver faste, vil modemet fungere fint.

5.

Tilslut tilslut strømmen ledningen til den trådløse router tilbage. Hvis du planlægger at tilføje trådløse enheder, kan du tænde dem igen, efter at routeren har været tændt i to minutter.

Tips og advarsler

  • Hvis dine porte på bagsiden af ​​din router er farvekodede, anbefales det at bruge et Ethernet-kabel i den tilsvarende farve til at oprette forbindelse til modemet. Dette vil gøre det lettere i fremtiden at omorganisere ledninger eller for at finde ud af, hvad der er tilsluttet til, hvis behovet opstår.
  • Sørg for, at du bruger et Ethernet-kabel. Mens de ligner telefonledninger, er de forskellige, og en telefonledning virker ikke.
  • Hvis du bruger en stikkontakt eller overspændingsbeskytter, skal du ikke erstatte strimlen for at tage stikkene ud af stikkontakten. når du slår ned. Det er vigtigt for modemet at komme helt og modtage et signal først. Hvis du bare tænder og slukker for strømstikket, kan routeren komme først, hvilket nogle gange kan forårsage problemer.
  • Tilslutning af kabel Internet til en trådløs router er generelt ikke en vanskelig opgave. Forskellige mærker af kabelmodemer fungerer på samme måde, ligesom de fleste trådløse routere fungerer på samme måde. Der kan være nogle forskelle i lysindikatorerne på forskellige routere eller placeringen af ​​porte og ledninger, men disse forskelle har et lille indflydelse på, hvordan du forbinder enhederne.