Sådan ændres adgangskoden til netværksadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på din Windows-maskine med dit nuværende brugernavn og adgangskode. Sørg for at logge ind ved hjælp af den brugerkonto, som du vil ændre adgangskoden til.

2.

Hold 'Alt' -tasten på tastaturet, og tryk derefter på 'Ctrl' og 'Del' på samme tid. Dette åbner et nyt dialogvindue.

3.

Klik på knappen 'Change Password' for at åbne dialogboksen til adgangskode. Indtast din nuværende adgangskode i den første tekstboks.

4.

Indtast dit nye kodeord i tekstboksen mærket 'Nyt kodeord' og skriv det igen i tekstboksen mærket ' Bekræft ny adgangskode.' Dette sikrer, at du ikke mistypes kodeordet og tilfældigt låser dig ud af maskinen.

5.

Klik på knappen 'OK' for at gemme den nye adgangskode. Næste gang du genstarter maskinen, brug den nye adgangskode til at logge ind på Windows.

Hver gang du starter din maskine på et netværk, præsenterer Windows-operativsystemet dig et brugernavn og en kodeord for at logge ind på netværket. Disse værdier sikrer netværket mod uautoriseret adgang og beskytter hjemme- og kontoroplysninger fra at blive stjålet. Adgangskoden til netværkstilgang kan ændres ved opstartsprompten. Når du har ændret din adgangskode, kan du bruge den til at få adgang til alle dine netværksressourcer.