Sådan oprettes et mail relæ i Exchange

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Microsoft Exchange' og vælg 'System Manager' fra listen over menupunkter.

2.

Klik på 'Connectors' i venstre side af vinduet. Dette udvider et træ, der indeholder flere andre muligheder under ikonet Connectors.

3.

Højreklik på 'Internet Mail SMTP Connector' og vælg 'Properties'. Dette åbner et nyt vindue, hvor du kan indstille relæindstillingerne. Klik på fanen Generelt i dette vindue.

4.

Vælg 'Videresend al mail via dette stik til følgende smarte værter' og indtast dit SMTP-servernavn i tekstfeltet vises. Sørg for at indtaste det fuldt kvalificerede navn, som typisk er 'smtp.my\_domain.com.' Udskift 'my\_domain' med navnet på dit domæne.

5.

Klik på fanen 'Avanceret', og klik derefter på knappen 'Udgående sikkerhed'. Vælg 'Anonym adgang' for at give nogen mulighed for at bruge Exchange-serveren som et relæ eller indtaste et brugernavn og en adgangskode. Brugernavnet og adgangskoden bruges til at give tilladelser til kun de brugere, som du giver adgang til.

6.

Klik på knappen 'OK'. Klik på 'OK' igen i vinduet Hovedegenskaber. Exchange serveren er nu konfigureret til at tillade relæ email.

Exchange er en e-mail-server, der er vært for små og mellemstore virksomheder. Serveren kan konfigureres som relæserver, hvilket betyder andre domæner, og brugere på internettet kan bruge Exchange-serveren til at sende e-mail. Normalt anbefales denne praksis ikke, men det er et nyttigt værktøj til webhostingfirmaer, der tillader klienter at sende e-mail fra klientdomænet. Exchange-server kan konfigureres som et relæ i systemlederen.