Hvad er funktionerne på en router på internettet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Routere er enheder, der bruges på et netværk til at lede internettrafik fra kilden til destinationen. Routere bruges i private netværk og på internettet. Routere kan også beskytte mod udefrakommende trafik i et internt netværk.

Segmentering

Routere kan segmentere internettet fra internettet i et hjem eller forretning. Routere sender pakker fra det interne netværk til internettet 'cloud'. Internet Cloud betragtes som enhver computer uden for det interne netværk. En router fungerer for at holde trafikken dedikeret til internettet uden for det interne netværk som en sikkerhedsfunktion. Det undgår også tab af data fra en datapakke, der går til det forkerte netværk.

IP-opgave

Hver computer på internettet har brug for en internetprotokoladresse. En IP-adresse er computerens adresse på netværket, og det er et krav at sende og modtage kommunikationspakker på internettet. Dynamisk værts konfigurationsprotokol tildeler en IP-adresse til enhver computer, der forbinder til netværket. DHCP er en almindelig løsning på de fleste routere på internettet, herunder routere, der bruges til hjemme- og kontornetværk.

Firewall

Interne netværk kræver beskyttelse mod hackere og uautoriserede, ondsindede brugere. En firewall blokerer trafik fra en uautoriseret bruger. Det beskytter virksomhedens data ved kun at tillade autoriserede brugere at komme ind på netværket. Firewalls kan installeres på hvert skrivebord på netværket, men routere placeret på internettet er pakket med firewalls firmware og software.

Periferiudstyr og fildeling

Routere tillader også flere brugere at dele ressourcer, herunder printere, faxe, scannere og filmapper på eksterne drev. En netværksadministrator kan konfigurere printere og faxmeddelelser på routeren, så en hel organisation kan bruge via netværket. Dette eliminerer omkostninger og pladsen behøver at have en printer til hver bruger på netværket. Delt filer og mapper på en brugers harddisk kan deles på tværs af netværket uden at udskrive eller arkivere kopier. Dette sparer også firmaets penge og ressourcer, og brugerne kan udføre funktioner hurtigere, selv når de er placeret på separate geografiske steder.