Oplysninger om Bluetooth-profiler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Headset Profile (HSP)

Dette er den mest udbredte profil i nuværende brug. Det gør det muligt for mobiltelefoner at oprette forbindelse til headsets trådløst, og giver headsettet mulighed for at styre opkald. Brugeren kan foretage opkald, holde op og justere lydstyrken uden at røre selve telefonen.

Avanceret lydfordelingsprofil (A2DP)

A2DP er en profil, der primært anvendes til at lytte til musik. Det gør det muligt for en enhed som en MP3-afspiller at sende en lydkvalitet af høj kvalitet til en lytteapparat, som f.eks. Trådløse hovedtelefoner eller et trådløst højttalersystem.

Filoverførselsprofil (FTP)

Denne enkle profil tillader en enhed til at få adgang til filer og mapper på en anden enhed og at overføre filer frem og tilbage mellem de to enheder.

Håndfri profil (HPP)

Denne profil ligner headsetprofilen, men den bruges mere ofte i bilkit, fordi det tilføjer ekstra funktionalitet, herunder genopkald, samtale venter og taleopkald. HPP giver brugeren mulighed for at bruge en bilhøjttalertelefon til at foretage et opkald uden at røre ved selve telefonen.

Telefonbogstilgangsprofil (PBAP)

Denne profil gør det muligt for en ekstern enhed (oftest en bil) at hente telefonen bog på en vært enhed (normalt en mobiltelefon). Når det bruges sammen med Handsfree-profilen, tillader PBAP et bilmonteret sæt til at oplyse føreren om et indgående opkald såvel som identiteten af ​​den, der ringer op. Føreren kan derefter afslutte opkaldet uden at skulle tage hånden ud af rattet. Bluetooth er en teknologi, der giver mulighed for kortkommunikation mellem elektroniske enheder. Hver Bluetooth-enhed skal være kompatibel med visse 'profiler', som er softwareprotokoller, der definerer, hvordan denne enhed vil interagere med andre Bluetooth-kompatible enheder. Der er mange Bluetooth-profiler; nogle af de mest almindelige er beskrevet nedenfor.