Fordele ved Google Earth og Internet Mapping Service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  I de seneste årtier er området for online-kortlægning vokset eksponentielt fra nogle få råkorttjenester til flere populære websteder, der tilbyder en række detaljerede oplysninger og særlige funktioner. Webfirmaer som Google, Yahoo og Bing tilbyder alle kortlægningstjenester. Mens internettet kortlægningstjenester ikke kan erstatte hardcopier i enhver kapacitet, har de flere forskellige fordele.

Ruter

Mens traditionelle kort viser destinationer og gader, kan en internetmapping service beregne ruter mellem destinationer meget mere effektivt. Det skyldes, at internetmappingstjenester kan tage hensyn til faktorer som hastighedsgrænser og trafikmønstre i stedet for kun afstand. Brugere kan også ændre online-kort til at inkludere flere destinationer eller for at undgå en bestemt vej eller endda en hel klasse af veje som f.eks. motorveje eller vejafgifter. Nogle internetkortlægningstjenester foreslår også alternative ruter, som førere kan bruge i en nødsituation eller for at undgå trafik.

Interessepunkter

Kortlægningstjenester kombinerer også det virtuelle kort med yderligere oplysninger, herunder navnene og adresser af interessepunkter. Disse kort kan søges, så brugerne kan søge efter restauranter, virksomheder, institutioner eller hoteller ved navn eller ved at søge efter en ca. tegory. Udover at vise adresser og rejsebeskrivelser kan internetmappingstjenester også linke til anmeldelser eller eksterne hjemmesider for at give endnu mere information.

Satellitvisninger

De fleste større internetkortlægningstjenester tilbyder en satellitvisning ud over en standard to- dimensional kortvisning. Dette har den fordel at give en ide om, hvad en bestemt destination ser ud, størrelsen på en bygning eller bredden af ​​en kørebane. Brugere kan også studere en satellitvisning af deres destination for at finde parkeringspladser og placere destinationen i forhold til andre kendte landemærker i området. Satellitvisninger kan også være nyttige for undervisere i at beskrive geografi i en region, spore vejrmønstre eller vise virkningerne eller bysprawl.

Gadevisninger

Endelig tilbyder internetmappingstjenester som Google Maps tredimensionale gadevisninger som brugere kan få adgang ved at klikke på et punkt på online-kortet. Dette gør det muligt at lokalisere en destination som den vil fremkomme, når den nærmer sig den i en bil eller til fods. Street View-kort kan også hjælpe med at bestemme karakteristika for et bestemt kvarter, som når de indsættes i ejendomsannoncer.