Sådan ændres en Linksys-adgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vedhæft computeren til Linksys router ved hjælp af et Ethernet-kabel. Sæt kablet i en af ​​de nummererede porte på bagsiden af ​​enheden. Hvis dine Linksys er trådløse og ikke har nogen RJ-45 porte på bagsiden, eller det er utilgængeligt eller ubelejligt at få adgang til det, skal du tilslutte trådløst som beskrevet i trin 2.

2.

Opret forbindelse til dit trådløse netværk. Windows-brugere kan klikke på det trådløse ikon i proceslinjen (nederst til højre på skærmen). Hvis du er på en Mac, skal du trække det trådløse ikon (et pizzaformet ikon øverst til højre på skærmen) for at vælge dit trådløse netværk. Hvis du ikke kender den trådløse adgangskode, skal du oprette forbindelse til et Ethernet-kabel eller nulstil routeren som beskrevet i trin 6.

3.

Bekræft din router IP-nummer. Vælg en 'Run' under 'Start' på en Windows-pc. skriv i 'cmd' og skriv derefter ipconfig / all 'for at se din routerens IP-nummer. På en Mac skal du starte' Systemindstillinger 'i' Programmer 'og klikke på' Netværk 'for at se routerens IP-nummer. Standard IP-nummer til Linksys-routere er 192.168.1.1, men hvis en anden bruger har konfigureret enheden, kan IP'en være anderledes.

4.

Indtast routerns IP-nummer i webbrowsers weblinje. Indtast 'admin' for både brugernavn og adgangskode. Men hvis dette blev nulstillet af en tidligere bruger, skal du indtaste det korrekte brugernavn og adgangskode, ellers skal du nulstille din router som beskrevet i trin 6.

5.

Klik på 'Administration' fanen på Linksys admin side for at ændre administrations brugernavn og adgangskode. Klik på 'Gem ændringer' og 'Fortsæt' når du er færdig. Klik på fanen 'Trådløs' og derefter 'Trådløs sikkerhed' for at ændre den trådløse adgangskode. Træk menuen 'Sikkerhedsmodus' ned, hvis den angiver 'Ingen' for at aktivere sikkerhed. Selv om der er mange valg, skal du vælge 'WEP' og indtast en adgangskode på 26 tegn i feltet 'Nøgle 1'. Optag denne adgangskode til fremtidig reference.

6.

Nulstil enheden til de oprindelige fabriksindstillinger, hvis alt andet fejler. Brug en pen til at holde i 'Reset' -knappen (fundet på bagsiden af ​​enheden) i 45 sekunder. Tilslut til Linksys enten tilsluttet (med et Ethernet-kabel) eller trådløst (vælg det trådløse netværk ved navn 'Linksys') og indtast derefter 192.168.1.1 i din browser. Indtast 'admin' for både brugernavn og adgangskode, og skift derefter den trådløse adgangskode samt admin-brugeren og adgangskoden som beskrevet i trin 5.

Tips og advarsler

  • Udfør en skærmopsamling af indstillingerne, hvis du skal konfigurere routeren igen.
  • Hvis du er på DSL, skal du bekræfte, at du har dit DSL-loginnavn og adgangskode, inden du nulstiller dit Linksys.
  • En Linksys-router tillader flere computere at dele netværksressourcer, nemlig printere, servere og internetforbindelse. Selv om der er scoringer af forskellige modeller af Linksys routere, falder alle modeller i to kategorier; kablet og trådløst. Mens du har en adgangskode er afgørende for trådløse enheder, er det også vigtigt at aktivere admin sikkerhed på en ikke-trådløs model, da en tilsluttet bruger kunne ændre indstillingerne og forstyrre netværkstilslutningen på en Linksys-router.