Ophavsret til internetradio

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der er tre hovedlove, der berører internetradio: Digital Millennium Copyright Act og to vigtige beslutninger fra Copyright Royalty Board. Disse juridiske beslutninger fokuserer primært på ophavsret og royalties. Kunstnerne og forlagene ønsker betaling for streaming af kreative værker, og internetradiovirksomheder vil gerne betale så lidt som muligt for at streame musikken. Disse love dikterer de betingelser, hvorpå internetradiostationer kan streame musik.

Digital Millennium Copyright Act

Digital Millennium Copyright Act behandler traditionelle radiostationer og internetradiostationer forskelligt. Ifølge loven skal internetradiostationer betale præmie royalties og offentliggøre royalties. Traditionelle radiostationer betaler kun offentliggørelse af royalties.

Copyright Royalty Board, 2007

I 2007 besluttede copyright-bestyrelsen, et føderalt styre bestående af tre copyright-dommere, at internetradiovirksomheder skal betale 500 dollar pr. Station som et fast gebyr. Denne sats blev forhandlet til at omfatte en $50.000 cap pr. Virksomhed. Gebyret udbetales i forbindelse med royaltyafgifter pr. Sang.

Copyright Royalty Board, 2009

I 2009 lavede Copyright Royalty Board en anden beslutning, der ramte internetradiovirksomheder. Det sagde, at det ville opkræve royaltygebyrer til virksomhederne afhængigt af omsætningen. Dette er den mest aktuelle juridiske model for opladning af internetradiostationer.