Sådan ændres adgangskoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Evaluer sikkerheden for dine nuværende adgangskoder. Er din adgangskode 123456 ligesom næsten 291.000 andre mennesker? Adgangskoder, der er en liste over sammenhængende numre, er nogle af de nemmeste at knække. Måske har du et kodeord, der er lige så nemt at gætte, som f.eks. 123abc. 123abc bruges af ca. 18.000 andre mennesker. Efterfølgende tal og bogstaver er ikke sikre. På samme måde svigtede du ikke at ændre dit routeradgangskode fra u0026 quot; administrator u0026 quot; eller 'admin' Eller bruger du ordet u0026 quot; password u0026 quot; som dit kodeord? Ord, der bruges som midlertidige adgangskoder og udstedt til tusindvis af mennesker, er ikke sikre. Der er heller ikke andre ord, som du kan finde i en ordbog. Adgangskoder, der er ord ud af ordbogen eller almindelige sætninger, som 'abe' u0026 quot; u0026 Quot; iloveyou, u0026 quot; og 'prinsesse' er meget lette at knække eller hacke. Tilsvarende gør ikke din adgangskode sikker ved at tilføje en streng af tal eller bogstaver i slutningen af ​​et ordbogsord eller et ordbog. Ryan123 er ikke et sikkert kodeord. Hvis dine adgangskoder lider af disse problemer, er de ikke sikre og skal ændres, før de er gået i kompromis.

2.

Vælg et sikkert kodeord. De bedste adgangskoder er en kombination af bogstaver, tal og specialtegn. Vælg en adgangskode, der er mindst otte cifre lang. Det skal være noget du kan huske uden at være let at gætte. Undgå at bruge personlige oplysninger, som nogen kan opdage om dig. Hvis dit kodeord er u0026 quot; babygirl u0026 quot; over 16.000 mennesker deler dit kodeord. Nicknavne, slang og adgangskoder, der let kan gættes, f.eks. Dit barns navn eller dit kæledyrs navn, er ikke sikre.

3.

Nogle konti kræver, at Du inkluderer et særligt tegn, som f.eks. et!, *, # eller andet ikke-nummer eller brev. Kom med et kodeord, der indeholder et særligt tegn til konti, der kræver at du bruger en og for konti, der giver dig mulighed for at bruge specialtegn. Inkluderet specialtegn gør adgangskoden meget sværere at knække eller hack.

4.

Gem ikke dine adgangskoder overalt på din computer. Hvis din computer er kompromitteret, og du gemmer en liste over adgangskoder på din computer, har du kompromitteret sikkerheden for alle dine konti. Ideelt set skal dine adgangskoder være lette at huske, så du ikke behøver at skrive dem ned. Noget som 1H8! Broccoli ville være nemt at huske og svært at gætte, medmindre du annoncerede dit had af broccoli. Hvis du skal skrive ned dine adgangskoder, gemmer du ikke listen på din computer. Det er sikrere at have listen på et stykke papir, der holdes på et sikkert sted, f.eks. I en låst sikkerhedsboks.

5.

Enhver adgangskode, du har delt bør ændres med det samme. Passwords, der deles, kompromitterer dine konti, de gør det også lettere for folk at gætte dine andre adgangskoder.

Tips og advarsler

  • Lær dine børn hvordan vælg et sikkert kodeord og tal med dem om vigtigheden af ​​ikke at dele adgangskoder. Hvis de allerede har delt adgangskoder, skal du omgående ændre adgangskoderne på disse konti.
  • Adgangskoder - du stoler på dem for at sikre dine private oplysninger, din identitet, dine finansielle konti og din computers integritet. På trods af deres vigtige funktion, tænker de fleste af os ikke meget på at vælge et sikkert kodeord. Et kodeord, der er let at gætte, som et ord i en ordbog, er beslægtet med at forlade dit hus nøgle i din hoveddør. Hvis du kender et par retningslinjer, er det dog nemt at ændre dine adgangskoder, så de kan tjene deres formål og give dig ægte beskyttelse.