Sådan opsættes et trådløst Home Multimedia Center

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af din trådløse router

1.

Selv om din trådløse router sandsynligvis allerede er konfigureret (hvis ikke, besøg producentens hjemmeside for information) s vigtigt at konfigurere routeren korrekt, inden du opretter et hjemmediecenter. Deling af oplysninger fra din pc kan være en sikkerhedsrisiko, hvis netværket ikke er sikkert.

Kontroller indstillingerne på din trådløse router for at sikre, at den bedst mulige sikkerhed er på plads. WPA2-sikkerhed er bedst, efterfulgt af WPA, og endelig WEP. Når du bruger den højeste sikkerhed, din router tillader, vil det være med til at holde dine data sikre.

2.

Når sikkerhedsændringer er foretaget, skal du sørge for, at din Windows-pc stadig forbinder din trådløse router. Du skal måske indtaste WPA-adgangskoden eller WEP-koden, som du har oprettet.

3.

Du skal følge den samme proces for at sikre, at alle dine trådløse enheder også kan Forbindelsen til det sikre trådløse netværk. Processen til at forbinde hver enhed varierer sandsynligvis, så kontakt producenten for at få specifikke instruktioner.

Del medie fra din Windows-pc

1.

Find hver mappe på din pc, der indeholder medier, du gerne vil dele på dit trådløse netværk.

2.

Højreklik på hver mappe og vælg ' Egenskaber ', og vælg derefter fanen' Deling '.

3.

Vælg' Alle 'i rullemenuen, og vælg derefter' Tilføj '. Sørg for, at tilladelsesniveauet er indstillet til at læse, hvilket gør det muligt for andre enheder at få adgang til dine medier, men de tillader ikke, at disse enheder sletter eller ændrer medierne.

4.

Når alle dine medier er delt, skal du prøve at få adgang til det på din trådløse enhed. Hvis du har problemer, skal du se de fejlfindingstrin, der leveres af enhedens producent.

Tips og advarsler

  • Du kan også forbedre din mediecenter oplevelse ved at bruge Windows Media Center på din pc til at organisere dine delte mapper.
  • Deling af medier fra din pc kan skabe sikkerhedsrisici, hvis ikke gjort ordentligt. Sørg for at du bruger et robust antivirusprogram, som f.eks. AVG Free.
  • Opsætning af et multimediecenter til trådløst hjem er en forholdsvis enkel proces, så længe du har den tilgængelige teknologi i dit hjem. Et trådløst hjemmenetværk giver dig mulighed for at få adgang til alle dine medier fra en central placering. Din pc gemmer al din musik, film, billeder og dokumenter, men andre enheder i hjemmet, som f.eks. En Xbox 360, PS3 eller bærbar enhed, kan få adgang til alle gemte medier. Alt du behøver for at bruge denne vejledning er en Windows-pc, en trådløs router og en enhed, som du ønsker at få adgang til mediecenteret.