Hvad er et håndtryk i computer terminologi?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Håndtryk

Når en computer gør et håndtryk, overfører det information og lytter til det korrekte computergenererede svar. Når det modtager svaret, kan computeren gå videre til næste trin.

Protokoller

Protokoller er sæt regler, som computere bruger til at vide, hvordan de skal opføre sig --- ligesom i menneskelig etikette. Eksempler på protokoller med håndtryk inkluderer SMTP (simpel mailoverførselsprotokol), til e-mail og TCP, transmissionskontrolprotokol, en central internetprotokol.

Tovejs

E-mail overføres i en række trin fra computer til computer. Når du sender en e-mail, siger e-mailen 'hej' til den næste server i køen, som skal anerkende dig og derefter bede din computer om at identificere dig selv. Dette enkle tilbage og tilbage trin er et tovejs håndtryk.

Trevejs

TCP har et trevejs håndtryk. Computer 1 sender 'SYN' (synkroniseres) til computer 2. Computer 2 svarer med 'SYN: ACK' (bekræftelse.) Computer 2 giver derefter fremadrettet 'ACK', og dataene, der skal transmitteres, er bestået.

Fordele

Computerhåndtryk sørger for, at computertransaktioner kan foregå glat og på det rigtige tidspunkt. Data skubbes ikke igennem, indtil begge involverede computere er synkroniserede. De er en grundlæggende del af netværk. Håndtryk er computer tale for elektroniske anerkendelser. Før en bestemt computerfunktion går videre, kontrollerer computeren for at sikre, at alt er sket som det skulle. Hvis alt er tilfredsstillende, ryster det hånden, forsegler aftalen, inden næste skridt sker.