Sådan ændrer du et brugernavn

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer' og dobbeltklik derefter på 'Active Directory-brugere og -computere'. Dette åbner din Active Directory-konsol.

2.

Klik på servernavnet i venstre side af vinduet. Dette udvider flere ikoner. Klik på ikonet 'Brugere' under servernavnet. Dette viser en liste over brugere, der er konfigureret på netværket.

3.

Højreklik på det brugernavn, du vil redigere, og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Profil' for at se en liste over brugerspecifikke indstillinger.

4.

Indtast et nyt hjemmekatalog i tekstboksen mærket 'Hjem'. Dette er den nye brugermappe for den valgte konto. Når du er indtastet i mappen, skal du klikke på knappen 'OK' for at gemme ændringerne.

5.

Genstart klientmaskinen og lad brugeren logge ind på computeren. brugermappen er placeret i listen over kortlagte netværksdrev på maskinen.

Når du opretter et Windows-netværk, indstiller du brugermapper for hver konfigureret konto på domænet. Når du opretter en brugerkatalog, oprettes den i Active Directory-konsollen. Hvis du vil ændre brugerens mappe, kan du redigere konfigurationerne på samme sted, som du oprettede hjemmemappen. Næste gang brugeren logger ind på netværksdomænet, peges hjemmemappen på den nye indstillingsplacering.