Sådan tilslutter du en bærbar pc som en anden pc i dit hjem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at modemet, routeren og computeren er alle slukket. Hvis du antager, at du har en stationær computer, der er tilsluttet direkte til kabelmodemet, skal du fjerne det Ethernet-kabel, der forbinder computeren og modemet. Brug det samme kabel til at forbinde modemet til den trådløse router. Brug et andet kabel til at forbinde den trådløse router (fra sin 'Internet', 'WLAN' eller 'DSL' -port) til din stationære computer. Tænd alle enheder, når kablerne er tilsluttet korrekt.

2.

Indsæt den trådløse router-software disk i cd / dvd-rom-drevet på din stationære computer. Vent til softwaren til automatisk at starte og lede dig gennem opsætningen af ​​den trådløse router. Følg vejledningen, indtil du er færdig med konfigurationen. Tildel dit ønskede SSID (dette vil være navnet på den trådløse internetforbindelse) og sørg for, at du indstiller 'IP-konfiguration' eller noget, der ligner 'Dynamic' eller 'DHCP.' Genstart computeren.

3.

Tænd for din bærbare computer og sørg for, at dens trådløse kapacitet er aktiveret. Tilslut til den trådløse internetforbindelse. Hvis du bruger Windows XP, skal du åbne Kontrolpanel og klikke på 'Netværksforbindelser', 'Se netværksforbindelser' og 'Trådløse forbindelser.' Klik på navnet på den trådløse forbindelse og tilslut derefter.

Hvis du bruger Windows Vista, skal du åbne Kontrolpanel og klikke på 'Netværk og Internet', 'Netværk og delingscenter' og 'Opret forbindelse til en Netværk.' Klik på navnet på det trådløse netværk og klik på 'Connect.'

4.

Aktivér DHCP for at undgå IP-konflikter og fejl i netværket. Hvis du bruger Windows XP, skal du åbne Kontrolpanel og klikke på 'Netværksforbindelser' og 'Lokal forbindelse.' Højreklik på 'Local Area Connection' og vælg 'Properties'. Vælg 'Internet Protocol TCP / IP' og derefter 'Properties'. Klik på 'Hent IP-adresse automatisk' og derefter 'OK'.

Hvis du bruger Windows Vista, skal du åbne Kontrolpanel og klikke på 'Netværk og Internet', 'Netværk og delingscenter' og 'Administrer Netværksforbindelser.' Højreklik på navnet på den trådløse forbindelse og vælg 'Egenskaber'. Klik på 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPV4)' og klik på 'Egenskaber'. Gentag disse trin på din stationære computer.

Tips og advarsler

  • Det anbefales at angive en netværksadgangskode, når netværksforbindelsen allerede fungerer fuldt ud, så det ikke vil interferere, hvis du skal foretage fejlfinding af forbindelsen. Når du har testet forbindelsen, skal du logge på router-konfigurationsskærmen og sikre dit trådløse netværk ved at give en 'pass phrase'.
  • Ved brug af en trådløs router kan en stationær computer sluttes til en bærbar computer for at dele en enkelt internetforbindelse. Brug af en trådløs router er den enkleste og nemmeste måde at forbinde en stationær computer og en bærbar computer med. Hvis din internetforbindelse er hurtig nok til at rumme flere computere, kan du endda bruge en anden bærbar computer til at oprette forbindelse til internettet.