Hvordan opsiger jeg et CAT-5-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1. Brug en kabelstrimmel til at fjerne 2 tommer af den ydre isolerende jakke fra enden af ​​et stykke CAT-5-kabel.

2.

Fjern og skilt de otte indre ledere. Lederne snoet sammen i par. Når du har adskilt dem, skal du flette ledningerne ved at tegne dem mellem tommelfingeren og pegefingeren, indtil de er glatte.

3.

Læng lederne op i følgende rækkefølge fra venstre mod højre : hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvid / blå, grøn, hvid / brun, brun.

4.

Hold lederne i rækkefølge mellem din pegefinger og tommelfinger. Brug elektrikerens saks til at skære dem jævnt, 1/2-tommer fra enden af ​​isolerende jakke.

5.

Tag et RJ-45-stik op med din gratis hånd. Hold stikket med fladen vendt væk fra dig.

6.

Sæt forsigtigt ledningerne i den åbne ende af stikket. Der skal være en ledning i hver af de otte spalter i stikket.

7.

Skub alle ledere til ende af stikket. Skub så meget af isoleringsjakken som muligt i stikket. isolerende jakke vil fungere som belastningsaflastning, når proppen er krympet.

8.

Placér stikket i krympeværktøjet.

9.

Klem håndtagene til krympeværktøjet sammen fast.

10.

Løsn håndtagene til krympeværktøjet, og fjern det terminerede stik.

h4> Tips og advarsler

  • Ovennævnte instruktioner gælder for T568B farve mønster. T568A er et ældre mønster ved hjælp af hvid / grøn i stedet for hvid / orange på pin 1. Den er stadig i brug i nogle installationer wo er kompatible i samme installation men ikke på samme kabel. Hvis den ene ende af et kabel er T568B, skal den anden ende bruge det samme farvemønster til en straight-through applikation.
  • Nogle ældre krympeværktøjer har kun ét dør til en RJ-11-stik. Denne dør er til en 4-position stik og vil være for lille til en RJ-45 stik. Før du køber et krympeværktøj, skal du sørge for at have den dør, du har brug for.
  • De sidste 1/2 tommer af din netværkskabelinstallation er den mest kritiske. Uden ordentlig opsigelse vil ethernet-netværkskortet nægte at genkende eksistensen af ​​en router, hub, switch eller netværksenhed. At få de otte små ledninger i den rigtige rækkefølge og korrekt placeret i RJ-45-stikket er afgørende for netværkskommunikation. Ved at følge de rette ledningsstandarder og bruge de rigtige værktøjer til jobbet, kan du gøre kabelafslutning en nem del af jobbet.