Sådan får du adgang til hot spots med gratis Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sæt din bærbare computer op og tænd den. Tillad det helt at starte op.

2.

Få adgang til dine trådløse netværksindstillinger. Disse findes på forskellige steder afhængigt af hvilket operativsystem du bruger på din computer. Se brugervejledningen til din computer for at finde placeringen.

3.

Se gennem listen over tilgængelige netværk for at finde adgangspunktet for din placering. Dobbeltklik på adgangspunktet for at fortælle din computer at bruge den forbindelse til at få adgang til internettet.

4.

Gå igennem alle de indstillinger, som din computer kræver for at få adgang til netværket. Du skal modtage en bekræftelse på, at netværket er konfigureret korrekt.

5.

Åbn din internetbrowser. Hvis forbindelsen var vellykket, skal du kunne surfe på nettet og læse dine e-mails.

Tips og advarsler

  • Du kan normalt få adgang til gratis netværk på caféer, lufthavne, hoteller og biblioteker.
  • Ikke alt hvad du gør over et gratis netværk, kan være 100 procent sikkert. Tag altid skridt til at beskytte dig selv, hvis du vil bruge gratis Wi-Fi. Sørg for, at din computer har en firewall aktiveret, og afstå fra at foretage køb, når du er tilsluttet netværket.
  • Hvis din computer har et trådløst netværkskort, har den mulighed for at få adgang til internettet på ethvert sted med Wi-Fi. Selvom du normalt skulle betale for denne service, har mange virksomheder tilføjet gratis Wi-Fi til deres placeringer for at tiltrække kunder. At have en computer med et trådløst netværkskort betyder, at du kan få adgang til disse steder, kendt som 'hot spots', og arbejde online som du ville fra din hjemsted.